Το Θέμα Του TEDx Thessaloniki 2013: Η Δύναμη Του Συν (+)

Η Δύναμη του Συν (+)

Τη Δύναμη του Συν (+) επέλεξαν ως θέμα οι διοργανωτές του TEDx Thessaloniki 2013, όπως ανακαλύψαμε χθες βράδυ στο Bord De L’eau. Είναι η δύναμη να συνεργάζεσαι, να συνθέτεις, να συμμετέχεις, να συνυπάρχεις, η δύναμη να συνεχίζεις. Η φετινή εκδήλωση θα γίνει στις 13 Απριλίου στο Ολύμπιον.

Η ανακοίνωση του θέματος

Η ομάδα του TEDx Thessaloniki είχε ετοιμάσει κάτι ιδιαίτερο για την ανακοίνωση του θέματος. Οι καλεσμένοι χωριστήκαμε σε 3 ομάδες και στη συνέχεια κληθήκαμε να λύσουμε 3 γρίφους, τους οποίους δημιούργησε η Gamecraft. Οι γρίφοι ήταν εμπνευσμένοι από τα αρχικά του TED.

Στο Technology έπρεπε να αποκρυπτογραφήσουμε ένα μήνυμα με τη βοήθεια της σπαρτιατικής σκυτάλης. Στο Entertainment όλη η ομάδα ανέλαβε να δημιουργήσει μια ιστορία, παίζοντας ένα RPG. Για το Design είχαμε ένα puzzle, το οποίο απεικόνιζε τη σπείρα του Fibonacci και όταν το συμπλήρωνες, έπρεπε να λύσεις έναν τελευταίο γρίφο, χρησιμοποιώντας ένα κωδικό μοιρογνωμόνιο, ένα εργαλείο που επίσης χρησιμοποιούνταν στην αρχαιότητα για κρυπτογράφηση.

Η σπείρα του Fibonacci

Λύνοντας κάθε πρόβλημα, ξεκλείδωνες έναν αριθμό και η ομάδα που ολοκλήρωνε πρώτη τους 3 γρίφους θα μπορούσε να ανοίξει το θησαυροφυλάκιο που βρίσκονταν στο χώρο. Μέσα σε αυτό ήταν μια καρτέλα με το φετινό θέμα.

Αμέσως μετά ακολούθησε μουσική, ποτά και συζήτηση. Σε μια αίθουσα του Bord De L’eau ο καθένας μπορούσε να γράψει σε κόλλες λέξεις που του έρχονταν στο μυαλό με το "συν". Συμμετοχή, συνεργασία, συμβίωση, συνδυασμός, σύνδεση, συνέχεια, συνύπαρξη είναι μόνο μερικές από αυτές που συμπλήρωσαν οι καλεσμένοι. Οι λέξεις αυτές γέμισαν τους τοίχους της αίθουσας, δημιουργώντας το όμορφο αποτέλεσμα που βλέπεις στην αρχή του άρθρου.

4 νέα για το 4ο TEDx Thessaloniki

Η φετινή διοργάνωση είναι η 4η κατά σειρά και φέρνει μαζί της 4 αλλαγές. Η πρώτη έχει να κάνει με τις παράλληλες εκδηλώσεις, οι οποίες αυτή τη φορά θα έχουν ένα εννιαίο θέμα, το Five Senses Project. Όλα όσα συμβαίνουν γύρω από την κεντρική αίθουσα του Ολύμπιον θα έχουν σχέση με μία από τις 5 αισθήσεις. Αυτό ανυπομονώ να το δω (και να το γευτώ, και να το ακούσω, και να...).

Είναι η πρώτη φορά που το TEDx Thessaloniki θα φιλοξενήσει αρκετούς ομιλητές από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Με αυτό θέλει να συνδυάσει το διεθνή χαρακτήρα του TED με τον τοπικό χαρακτήρα ενός TEDx event, δημιουργώντας έτσι μια μοναδική εμπειρία για όλους.

Φέτος η κοινότητα του TEDx Thessaloniki θα συμμετέχει ενεργά στην επικοινωνία του μηνύματος "Η Δύναμη του Συν", αφού σκοπός της ομάδας που το διοργανώνει είναι αυτό να διαδοθεί και να απασχολήσει την κοινότητα των TEDxSters, ξεφεύγοντας από το πλαίσιο της ημέρας της εκδήλωσης.

Τέλος, ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως ένας από τους ομιλητές θα δημιουργήσει την ομιλία του με τη βοήθεια του κοινού. Αυτό θα γίνει κάπου μέσα στο διάστημα μέχρι την ημέρα της εκδήλωσης και έτσι στο τέλος θα απαντήσει σε ένα ζήτημα που απασχολεί και τον ίδιο. Περισσότερα για αυτό θα μάθουμε στις επόμενες βδομάδες.

Η Δύναμη του Συν (+)

[Disclaimer: Ο υποφαινόμενος είναι μέλος της ομάδας που διοργανώνει το TEDx Thessaloniki 2013 και μέρος του Away.gr είναι μέλη της ομάδας του TEDx Athens.]

Σχολιάστε >
5 σχόλια
|
Κατηγορίες:

5 απαντήσεις στο “Το Θέμα Του TEDx Thessaloniki 2013: Η Δύναμη Του Συν (+)”

  1. Ο/Η maresei.gr λέει:

    Πολύ μ'αρέσει!

  2. Ο/Η maresei.gr λέει:

    Πολύ μ'αρέσει!

  3. [...] ήδη γνωρίζεις, το TEDx Thessaloniki 2013 θα διεξαχθεί στις 13 Απριλίου στο Ολύμπιον. Μέχρι τώρα [...]

  4. [...] να διαδοθούν. Όπως πολύ καλά γνωρίζεις το θέμα είναι η "Δύναμη του Συν(+)", η δύναμη να συνεργάζεσαι, να συνθέτεις, να [...]

  5. [...] μερικούς μήνες, στα πλαίσια του TEDx Thessaloniki (το οποίο διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία), μας είχε [...]