Το Smartphone ΔΕ Γυμνάζει Τους Μύες Σου

k-bigpic

Ξέρω, είσαι από εκείνους τους τύπους ανθρώπων που προσπαθείς εδώ και καιρό να βάλεις τη γυμναστική στη ζωή σου, στο καθημερινό σου πρόγραμμα, θέλεις να αναπληρώσεις τον χαμένο χρόνο (χρόνια;), μένοντας μακριά από κάθε είδους αθλητική δραστηριότητα.

Ξέρω επίσης ότι είσαι και από εκείνους τους τύπους ανθρώπων των οποίων τα δάχτυλα είναι "αγκιστρωμένα" στο αγαπημένο τους smartphone, τη συσκευή την οποία δεν αφήνουν ποτέ μα ποτέ από τα μάτια τους, την κουβαλάνε παντού και πάντα και τέλος την τσεκάρουνε πάνω από 100 φορές την ημέρα, όπως έδειξε πρόσφατη έρευνα. Ομολογώ, ο παραπάνω τύπος ανθρώπου απεικονίζει και τον εαυτό μου, γι αυτό και θα σου μιλήσω εκ των έσω. Έχεις πάρει ήδη τη μεγάλη απόφαση να ξεκινήσεις να αθλείσαι, πηγαίνοντας στο συνοικιακό γυμναστήριο της γειτονιάς σου ή σε έναν πολυχώρο γυμναστικής με πολλές δραστηριότητες που σου ελκύουν το ενδιαφέρον, όπως ποδηλασία, αερόβια γυμναστική, ξιφασκία, σάουνα, χαμάμ. Εαν επιπλέον έχεις επιλέξει και το γυμναστή ή τη γυμνάστρια που θα σε καθοδηγήσει, τότε είσαι σε καλό δρόμο. Αν μάλιστα έχεις ξεκινήσει τη νέα σου προσπάθεια με ένα φίλο, ακόμη καλύτερα. Η αρχή είναι σημαντική, πρέπει να βρεις ερεθίσματα που θα σε ελκύουν να επισκεφτείς το γυμναστήριο.

Πριν μερικούς μήνες, στα πλαίσια του TEDx Thessaloniki (το οποίο διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία), μας είχε ζητηθεί να γράψουμε σε μια λευκή κόλα χαρτί μια λέξη που να περιέχει το "συν", στην προσπάθεια να κατανοήσουμε τη "δύναμη του +", που ήταν και το κεντρικό θέμα του φετινού event. Η λέξη που κρέμασα με μανταλάκι ήταν η λέξη "ΣΥΝέχεια". Έτσι και εδώ, όσο σημαντική είναι η αρχή, άλλο τόσο είναι και η συνέχεια σε ό,τι ξεκινάς. Η συνέχεια, η επανάληψη, η συνεχής επίσκεψη στις αθλητικές εγκαταστάσεις είναι αυτή που θα προσφέρει καλύτερη φυσική κατάσταση, δύναμη και εν τέλει ομορφιά. Έχε στο μυαλό σου ότι η επόμενη παράγραφος απευθύνεται σε αρχάριους και έμπειρους χρήστες των οργάνων γυμναστικής.

Μάθε: Πώς είναι η εμπειρία στο Διεθνή Μαραθώνιο "Μέγας Αλέξανδρος"

Ξεκινάμε τα φάουλ!

k-bigpic (1)

Πρώτο φάουλ: έρχεσαι τακτικά στο γυμναστήριο, ντυμένος με το αντίστοιχο σετ που απαιτεί(;) ο χώρος, βγαλμένο κατευθείαν από τη βιτρίνα ενός πολυκαταστήματος ρούχων. Δε λέω, να είσαι περιποιημένος, αλλά να συνδυάζεις τα γάντια γυμναστικής με τα κορδόνια των αθλητικών σου και το... εσώρουχο που επιδεικτικά δείχνεις; Οι κοπέλες παραδίπλα μας, νιώθουν σχεδόν "ντροπιασμένες" από τις στιλιστικές σου ικανότητες. Το ξεπερνάω. Πάμε παρακάτω.

Δεύτερο φάουλ: κυκλοφορείς στο γυμναστήριο με το smartphone των 4 ιντσών και άνω λές και πρόκειται να στο πάρει κανείς από τα χέρια. Ξεκινάς την προπόνηση, αλλά στο διάλειμμα ένα notification από το Facebook σε διέκοψε και πρέπει να απαντήσεις. Το διάλειμμα των 45'' γίνεται 3-4 λεπτών στην καλύτερη περίπτωση. Κύριε, ρίξε μια ματιά γύρω σου, αγόρια και κορίτσια περιμένουν να τελειώσουν για να μπούνε στο ίδιο μηχάνημα με εσένα. Τίποτα, συνεχίζεις ακάθεκτος...

Τρίτο φάoυλ: αφήνεις το κινητό δίπλα στις μπάρες, πάνω στις μπάρες, στο δάπεδο, στη μέση του πουθενά, από εκεί που περνάμε όλοι. Προφανώς και δεν έχεις καταλάβει ότι είμαστε άνθρωποι, έχουμε δυο μάτια εμπρός, χωρίς τη δυνατότητα θέασης 360° της μύγας. Αν μου πέσει ο αλτήρας πάνω στη συσκευή σου, αν στο πατήσω, θα φταίω, θα φωνάζεις; Θεωρείς πως η καλύτερη τοποθεσία για να αφήσεις το νέο σου iPhone 5, είναι ακριβώς πάνω στον "καλόγηρο" που τοποθετούνται τα βάρη. Μπράβο. Οφείλω να τοποθετήσω το "20κιλο" με επιδεξιότητα, ικανότητα και λεπτούς χειρισμούς, καθώς ένα μικρό ταρακούνημα θα ρίξει κάτω το αγαπημένο σου smartphone και πιθανόν θα σπάσει. Αν στο ρίξω, που θα στο ρίξω, θα φωνάζεις; Σαφώς. Εύγε λοιπόν!

Φιλική συμβουλή

Mobile-Phone-Accident-Prone

Θέλω να σου πώ μέσα από αυτές εδώ τις γραμμές σήμερα που έχω την ευκαιρία, ότι το smartphone ΔΕ γυμνάζει τους μύες σου, παρά μόνο τους αντίχειρές σου. Οι μύες σου θα συνεχίσουν να είναι πλαδαροί, οι αντίχειρες όμως όχι. Άσε λοιπόν τις φιγούρες με τα στολίδια, τα βραχιόλια και τα "φωσφοριζέ" ρούχα και επικεντρώσου στο λόγο για τον οποίο ξεκίνησες να γυμνάζεσαι. Κρέμασε το κινητό σου στα αποδυτήρια, κλειδωμένο, δώσε το στην υποδοχή να στο φυλάνε, στην καλύτερη άσε το στο σπίτι.

Φρόντισε αυτή τη 1 ώρα και 30 λεπτά να μείνεις μακριά του. Μπορείς να ζήσεις έτσι, όπως μπόρεσα κι εγώ.

Δές: Tα καλύτερα apps & gadgets αν σε ενδιαφέρει το τρέξιμο

Σχολιάστε >
3 σχόλια
|
Κατηγορίες:

3 απαντήσεις στο “Το Smartphone ΔΕ Γυμνάζει Τους Μύες Σου”

  1. [...] Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο [...]