Το PSN επέστρεψε στις ΗΠΑ, σειρά έχει η Ευρώπη

Η Sony ολοκλήρωσε τις αλλαγές που ήθελε να κάνει στο επίπεδο ασφάλειας του PlayStation Network μετά το φιάσκο της κλοπής των προσωπικών δεδομένων 70.000.000 χρηστών, με αποτέλεσμα από χθες να αρχίσει η σταδιακή ενεργοποίηση του. Η πρώτη φάση που περιελάμβανε τις ΗΠΑ έχει ολοκληρωθεί, ενώ σειρά έχει η Ευρώπη, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και τέλος η περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Sony Corporation, Kazuo Hirai, είπε πως η επαναφορά θα περιλαμβάνει τη σύνδεση με το PSN και τις υπηρεσίες του Qriocity καθώς και τη διεξαγωγή online παιχνιδιών από PS3 και PSP. Στο video που ακολουθεί, ο Hirai αναφέρει τις βελτιώσεις που έκανε η Sony στο επίπεδο έγκαιρης πρόβλεψης επίθεσης, των firewalls και της κρυπτογράφισης των πληφοροριών που διαχειρίζεται. Στο τέλος, ανέφερε τα δώρα που αποφάσισε να δώσει η εταιρεία, στην προσπάθεια της να "γλυκάνει" τους χρήστες που -δικαίως- είναι απογοητευμένοι από την αντιμετώπιση του θέματος.

Πρωτού συνδεθείτε, θα πρέπει να κατεβάσετε το update στο Firmware (έκδοση 3.61) του μηχανήματος σας και να αλλάξετε τον κωδικό σας. Η αλλαγή αυτή γίνεται με δύο τρόπους, είτε από το PS3 στο οποίο δημιουργήσατε τον λογαριασμό σας, είτε μέσω e-mail πηγαίνοντας εδώ. Αν έχετε απορίες, αναλυτικό οδηγό για την αλλαγή του κωδικού σας μπορείτε να βρείτε στο Ευρωπαϊκό portal του PSN.

Η επίθεση αυτή που δέχθηκε η Sony στις 19 Απριλίου, τις λεπτομέρειες της οποίας μάθαμε σχεδόν 1 ολόκληρη εβδομάδα αργότερα, προκάλεσε ανεπανόρθωτο πλήγμα στην φήμη της εταιρείας. Μετά από την λανθασμένη αρχική αντιμετώπιση της κατάστασης, αξίζει να παραδεχτούμε πως στη συνέχεια η Sony έκανε μεγάλες προσπάθειες για να προστατευτεί στο μέλλον από παρόμοιες επιθέσεις. Τέτοιες επιθέσεις θα συνεχίσουμε να βλέπουμε, μιας και όσο καλή ασφάλεια και να έχει κάποιο δίκτυο, κάθε φορά θα υπάρχουν κενά που το καθιστούν ευάλωτο σε επιθέσεις μετά τις οποίες θα βελτιώνεται εκ νέου η ασφάλεια, με τον κύκλο αυτό να συνεχίζετε για πάντα. Το λάθος της Sony εντοπίζεται στην καθυστερημένη χρονική στιγμή που επέλεξε να ενημερώσει τους πελάτες της για τη σοβαρότητα της κατάστασης. Το αν οι χρήστες είναι διατεθημένοι να τη συγχωρήσουν ή όχι, αναμένεται να το μάθουμε μέσα στους επόμενους μήνες.

Είναι πολύ πιθανό μέσα στη μέρα το δίκτυο του PSN στην Ευρώπη, και κατά συνέπεια στη χώρα μας, να έχει αποκατασταθεί.

[via] [via]

Σχολιάστε >
30 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.