Designwars.gr - O "πόλεμος" της τέχνης

Ανέκαθεν θεωρούσα τη κοινότητα του Design μια από τις ισχυρότερες και πιο δεμένες ομάδες ανθρώπων στο -αχανές εδώ και αρκετά χρόνια- διαδίκτυο. Πιστεύω πως μπορείς να ξεχωρίσεις έναν design lover από μια "ψαγμένη" φωτογραφία που θα ανεβάσει στο Facebook ή -παλιότερα- στο MySpace, ή από μια εκκεντρική παρατήρηση που θα κάνει στο Twitter. Το περίεργο ήταν πως όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρχε κάποιο ελληνικό online media για να καλύψει τη "τρέλα" όλων αυτών των ανθρώπων και να τους δώσει νέα ερεθίσματα για συζητήσεις και έμπνευση. Well until now. Το Designwars.gr, βλέπετε, άνοιξε τις πύλες του τη προηγούμενη εβδομάδα και θέλει να καλύψει το συγκεκριμένο κενό προσφέροντας νέα, παρουσιάσεις και συνεντεύξεις από τους χώρους του Design, του Art, του Fashion και του Home Decor στα ελληνικά.

Το project τρέχει, κυρίως, από τον Σίμο Σιλαϊδη και τον Ανάργυρο Χαλιώτη, Designer των πρώτο δύο εκδόσεων του Away ο πρώτος και ένας από τους πρώτους Editors μας ο δεύτερος. Όπως καταλαβαίνετε η λέξη "αντικειμενικότητα" δεν μπορεί να βρεθεί σε πολλά σημεία του παρόντος κειμένου.

Το Designwars αυτοπροσδιορίζεται αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως "Οι προτιμήσεις είναι σαφώς προσωπικές, αλλά η Τέχνη σε κάθε μορφή της είναι συλλογική, το ίδιο και το Designwars, το νέο on-line magazine που αποκαλύπτει νέες ιδέες και επηρεάζει την έμπνευση σε θέματα design, τέχνης, μόδας, τεχνολογίας και web trends." δείχνοντας με αυτό το τρόπο το ύφος στο οποίο θα κινηθούν οι μελλοντικές καταχωρήσεις του. Μπορείς μάλιστα να πάρεις μια καλή γεύση εδώ. Από όσο ξέρω, το startup είναι αυτοχρηματοδοτούμενο, ενώ είναι το πρώτο sister site του InboxMag.gr, ενός online/offline magazine γύρω από το LifeStyle, το Κινηματογράφο και τη Μουσική.

NextUp: Μιλώντας για Design, δες εδώ το blog post που έκανε το TEDxAthens -μαζί με την ομιλία του Philippe Starck- χθες με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Design.

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.