Προσωπικά δεδομένα από 70.000.000 accounts απέσπασε ο hacker του Playstation Network

PSN hacked

Τα προβλήματα με το PSN είναι πολύ σημαντικότερα απ' ότι νομίζαμε αρχικά. Έχει περάσει μία εβδομάδα και ακόμα το PSN είναι εκτός λειτουργίας εξαιτίας της επίθεσης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 17 και 19 Απριλίου. Οι άνθρωποι της Sony δήλωσαν ότι ο hacker που επιτέθηκε, και κατάφερε να εισβάλλει στο σύστημα τους, απέσπασε προσωπικά δεδομένα για σχεδόν 70.000.000 accounts.

Όνομα, διεύθυνση, email, ημερομηνία γέννησης είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που πλέον έχει ο hacker στην κατοχή του. Ακόμα, απέκτησε πρόσβαση και σε δεδομένα σχετικά με το ιστορικό αγορών των χρηστών μέσω του PlayStation Network. Η Sony δήλωσε πως είναι πιθανό ο hacker να έχει πλέον και τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών που είχαν καταχωρηθεί στο σύστημα της. Το μόνο θετικό είναι πως το security code των καρτών δεν αποκτήθηκε, οπότε, θεωρητικά, δεν υπάρχει πιθανότητα χρήσης της κάρτας από τρίτους για αγορές.

Η αδυναμία της Sony να προστατέψει πλήρως το δίκτυο της, δείχνει πόσο δύσκολο είναι να αντισταθούν ακόμα και οι μεγαλύτερες εταιρίες σε κακόβουλες επιθέσεις. Ακόμα, το γεγονός ότι ο hacker απέκτησε πρόσβαση σε τόσο ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, αποδεικνύει ότι υπήρχαν μεγάλα και σοβαρά προβλήματα ασφαλείας στο σύστημα της εταιρίας.

Αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισαν οι άνθρωποι της Sony να φτιάξουν από την αρχή το PSN και όχι απλώς να βρουν τα security issues και να τα λύσουν. Παρόλο που δουλεύουν πυρετωδώς, παραμένει ακόμα άγνωστο το πότε θα επανέλθει online η πλατφόρμα της Sony. Μέχρι τότε, μπορείτε να παίζετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια μόνο offline με αντίπαλους τους φίλους σας και το ίδιο το Playstation..

[via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Προσωπικά δεδομένα από 70.000.000 accounts απέσπασε ο hacker του Playstation Network”

  1. Ο/Η Antreas λέει:

    Xbox και πάλι Xbox!!!