Sony S2: το tablet που.. διπλώνει!

Sony Tablet S1 and S2

Ήταν απλά θέμα χρόνου να δούμε και την Sony να μπαίνει στον πόλεμο των tablets, εξάλλου το ξέραμε ότι οι Ιαπώνες ετοίμαζαν την δική τους αντιπρόταση στο iPad 2 και στην Apple. Το Sony S1 έχει οθόνη 9.4 ιντσών ενώ ο σχεδιασμός του είναι πιο πρωτοποριακός από τα υπόλοιπα Android-powered tablets της αγοράς. Αυτό όμως που έκλεψε την παράσταση, ήταν το Sony S2, το πρώτο tablet με 2 (!) οθόνες αφής 5.5 ιντσών!

Παρόλο που δεν έγιναν γνωστές αρκετές πληροφορίες για το hardware των 2 tablets, είναι σίγουρο ότι θα εφοδιάζονται με Tegra 2 επεξεργαστή της nVidia και με Android 3.0 HoneyComb λειτουργικό σύστημα. Σε αυτά, πρέπει να προσθέσουμε και την media suite των Ιαπώνων, την Qriocity. Ακόμα, λαμβάνοντας υπόψιν μας ότι μέσα στην εταιρία υπάρχει και το Playstation, καταλαβαίνουμε ότι το συγκεκριμένο tablet απευθύνεται κυρίως σε αυτούς που ενδιαφέρονται για την διασκέδαση τους.

Sony Tablet S1

Όπως ήταν λογικό όμως, την παράσταση έκλεψε το S2. Οι 2 οθόνες του θα μπορούν να λειτουργήσουν και αυτόνομα αλλά και ως μία. Έτσι, για web browsing θα μπορεί ο χρήστης να τις χρησιμοποιεί και τις 2, ενώ υπό άλλες συνθήκες θα μπορεί να βλέπει μία ταινία στην πρώτη οθόνη και στην δεύτερη να σχολιάζει ταυτόχρονα στο Twitter. Το design του S2 αυξάνει και την ευκολία μεταφοράς τους καθώς μπορεί να διπλώσει.

Βέβαια, όλα τα παραπάνω ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας, ή για να είμαι πιο συγκεκριμένος, πρόκειται απλά για 2 concepts. Η Sony δεν έχει δώσει στοιχεία για την ημερομηνία κυκλοφορίας των 2 tablets της, το κόστος τους και τα πλήρη τεχνικά τους χαρακτηριστικά. Συνδυάζοντας όμως προηγούμενες φήμες, θα περιμέναμε να δούμε τα S1 και S2 να κάνουν το εμπορικό τους ντεμπούτο μέσα στο 2011.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.