Η Mozilla φανερώνει τα Add-Ons που επιβραδύνουν τον Firefox

Είναι γεγονός πως η πληθώρα επιλογών από Add-Ons, είναι ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του Firefox έναντι των υπόλοιπων browsers που κυκλοφορούν. Ως αποτέλεσμα όμως, πολλά από αυτά τα Add-Ons επιβραδύνουν τον Firefox, μερικές φορές σε σημείο που τον καθιστά δύσχρηστο. Η Mozilla αποφάσισε να ανακοινώνει κάθε βδομάδα ένα Top 10, που θα περιλαμβάνει τα πρόσθετα που φέρουν τη μεγαλύτερη καθυστέρηση στον browser της.

Σύμφωνα με το άρθρο στο επίσημο blog της Mozilla, κάθε νέο Add-On που προσθέτετε στον Firefox, αυξάνει το χρόνο έναρξης του κατά 10%. Μπορεί να μην σας φαίνεται πολύ, όμως κάποιος που έχει εγκαταστήσει 10 πρόσθετα, έχει διπλασιάσει το χρόνο που χρειάζεται για να εκκινήσει ο browser. Σε μια εποχή που οι εταιρείες μάχονται μεταξύ τους για το ποια έχει τον ταχύτερο, η απόδοση είναι ίσως το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό.

Έτσι, κάθε βδομάδα θα μπορούμε να δούμε τα 10 χειρότερα Add-Ons που κυκλοφορούν για τον Firefox, εδώ. Σε επόμενη έκδοση του browser, ίσως ακόμα και στην 5η που ήδη ετοιμάζεται, θα εμφανίζονται ανάλογα προειδοποιητικά μηνύματα στη διαχείριση πρόσθετων, την οποία μπορείτε να βρείτε μέσα από τις ρυθμίσεις.

Αυτή τη βδομάδα, στη λίστα μπαίνουν γνωστά Add-Ons όπως τα FoxLingo (μεταφραστής/λεξικό), FlashGot (διαχείριση για κατέβασμα αρχείων) και Firebug (εργαλείο για προγραμματιστές ιστοσελίδων). Αυτό που σας συμβουλεύουμε να κάνετε, είναι να απενεργοποιήσετε όσα πρόσθετα δεν χρησιμοποιείτε, καθώς είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν μερικά ξεχασμένα. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη λίστα όπως αυτή ισχύει σήμερα, και έτσι να προσέξετε ποια Add-Ons θα επιλέγετε.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.