Οι Anonymous απειλούν τη Sony

Η γνωστή ομάδα των Anonymous που έχει κάνει διαδικτυακές επιθέσεις σε διάφορες ιστοσελίδες στο παρελθόν, δημοσίευσε ένα video-απειλή προς τη Sony. Σε αυτό το video ανακοινώνει πως θα αρχίσει επιθέσεις εναντίον του PSN, λόγω της μήνυσης που έκανε η εταιρεία σε κάποιους που έκαναν jailbreak την κονσόλα τους.

Το video, το οποίο ανέβηκε στο YouTube τη Δευτέρα, συγκρίνει την κίνηση της Sony, που σκοπό είχε να προστατεύσει τις συσκευές της από το jailbreak, με το να κινείσαι δικαστικά εναντίον κάποιου που εγκαθιστά και αφαιρεί προγράμματα από τον υπολογιστή που κατέχει νόμιμα. Μάλιστα, οι Anonymous έβγαλαν και την ανάλογη προκήρυξη που συνοδεύει την απειλή, την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Εκεί, κάνουν αναφορά στην παραβίαση της ελευθερίας του λόγου και της ελευθερίας στο Internet.

Οι Anonymous δηλώνουν πως δεν θα σταματήσουν τις επιθέσεις μέχρι να μείνουν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα που αυτές θα φέρουν. Λίγες ώρες αργότερα βγήκε μία ενημέρωση στο επίσημο blog του PlayStation, η οποία αναφέρει πως κάποιοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο να συνδεθούν με το PlayStation Network και πως προσπαθούν να επιλύσουν αυτό το πρόβλημα, πράγμα που σημαίνει πως ίσως οι Anonymous να έχουν αρχίσει ήδη τις επιθέσεις αυτές.

Μπορείτε να δείτε το video-προκήρυξη παρακάτω. Συμφωνείτε με την απόφαση των Anonymous να επιτεθούν στη Sony λόγω της μήνυσης ή πιστεύετε πως η Sony έχει δίκιο να κινείται νομικά;

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.