Mozilla Firefox 5: Tab Apps, Social Sharing και Home Tab

Mozilla Firefox 5 Sharing

Μπορεί να έχουν περάσει μόλις λίγες μέρες από το επίσημο ντεμπούτο του Mozilla Firefox 4 αλλά οι άνθρωποι της Mozilla ήδη δουλεύουν στην επόμενη και πέμπτη γενιά του web browser τους. Παρόλο που ακόμα δεν έχουμε δει κάποιο από τα νέα features στην δοκιμαστική έκδοση που είναι διαθέσιμη προς download, οι φήμες γύρω από τον Firefox 5 έχουν πολλαπλασιαστεί.

  • Αρχικά, θα είναι δυνατή η επιλογή και διαχείριση πολλαπλών tabs με μία μόνο κίνηση. Μετακίνηση, κλείσιμο και refresh θα απαιτούν πολύ λιγότερα clicks σε σχέση με αυτό που συμβαίνει τώρα.
  • Το "home button" θα εξαλειφθεί και την θέση του θα πάρει μία εφαρμογή που θα τρέχει μέσα στον browser. Λογικά, θα μπορεί κανείς να επέμβει και να κάνει τις αλλαγές που θέλει έτσι ώστε να τον βολεύει πλήρως η χρήση του.
  • Όπως και ο Chrome, έτσι και ο Firefox, θα έχει την δυνατότητα να ανοίγει PDF αρχεία χωρίς να χρειάζεται κάποιο εξωτερικό πρόγραμμα όπως ο Adobe Acrobat Reader. Ακόμα, θα αναγνωρίζει και άλλους τύπους αρχείων όπως MP3.
  • Κάθε site θα μπορεί να μετατραπεί σε Application αφού οι διαχειριστές τους θα μπορούν να ενσωματώσουν διάφορες λειτουργίες του site τους μέσα στον Firefox 5.
  • Ακόμα, ο Firefox 5 θα είναι πιο "κοινωνικός" αφού ένα νέο εικονίδιο έρχεται να προστεθεί στην Address Bar με την μορφή.. σαΐτας! Μέσω αυτού, θα μπορούν οι χρήστες να κάνουν share άμεσα το άρθρο που διαβάζουν στο Facebook και στο Twitter.

Προσωπικά, αν και είμαι από τους πιο φανατικούς χρήστες του Google Chrome, τόσο σε OSX όσο και σε Windows, πιστεύω ότι θα δοκιμάσω τον Mozilla Firefox 5 αν έχει όλες τις παραπάνω δυνατότητες. Εσείς τι θα θέλατε να δείτε στον επόμενο Firefox?

[via]

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “Mozilla Firefox 5: Tab Apps, Social Sharing και Home Tab”

  1. Ο/Η charistas λέει:

    Η αλλαγή που μου αρέσει περισσότερο είναι η δυνατότητα share μιας σελίδας στο Facebook/Twitter, με τόσο άμεσο τρόπο. Πάντως, σιγά σιγά όλοι οι browsers προσπαθούν να προσθέσουν κάποια "social" χαρακτηριστικά...

  2. Ο/Η dkalo λέει:

    Συμφωνώ μαζί σου, ειδικά αν υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργήσεις κάποιο δικό σου hotkey από το πληκτρολόγιο, θα είναι εκπληκτικά χρήσιμο..