Pwn2Own: ο Google Chrome αντιστέκεται ενώ ο Internet Explorer 8 και ο Safari δεν τα κατάφεραν

Chrome beats Internet Explorer and Safari

Η Google έχει απευθύνει μία πρόκληση προς όλους τους hackers: όποιος καταφέρει να βρει κάποιο vulnerability στον Chrome, θα γίνει κατά 20.000 δολάρια πλουσιότερος, χώρια την φήμη που θα αποκτήσει εν μία νυκτί. Αυτές τις μέρες, διεξάγεται ο διαγωνισμός Pwn2Own, ένας διαγωνισμός που οι συμμετέχοντες - hackers προσπαθούν να βρουν τρωτά σημεία σε browsers και λειτουργικά συστήματα. Η αρχή έγινε ήδη σήμερα καθώς ήδη ο Internet Explorer 8 και ο Safari αποδείχτηκαν.. "λίγοι" και σπάσανε μέσα σε μερικά λεπτά.

Πιο συγκεκριμένα, πέντε δευτερόλεπτα (!) ήταν αρκετά για την εταιρία ασφαλείας Vupen για να hack-άρει τον Safari που έτρεχε σε ένα MacBook Air. Το αντίπαλος δέος, ο Internet Explorer 8, αντιστάθηκε περισσότερο αλλά εν τέλει, ο Stephen Fewer κατάφερε να ξεπεράσει τις δικλείδες ασφαλείας του browser της Microsoft. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι χρησιμοποίησε 3 διαφορετικές "τρύπες" στον Internet Explorer.

Στην αντίπερα όχθη, ο Google Chrome δεν απειλείται σοβαρά από τους hackers καθώς οι 2 ομάδες που είχαν δηλώσει συμμετοχή, αποφάσισαν να μην ασχοληθούν με τον browser της Google. Ο πρώτος συμμετέχοντας δεν εμφανίστηκε, ενώ η δεύτερη ομάδα δεν ασχολήθηκε καθώς θα ασχοληθεί με το κενό ασφαλείας του BlackBerry OS. Αξίζει να σημειωθεί πως αν το Pwn2Own ολοκληρωθεί χωρίς να "σπάσει" ο Chrome, θα είναι η πρώτη εφαρμογή που θα έχει φύγει αλώβητη για τρίτη συνεχή χρονιά από τον διαγωνισμό.

Το πρόγραμμα του Pwn2Own περιλαμβάνει για τις επόμενες μέρες την αναζήτηση vulnerabilities στον Mozilla Firefox και στα 4 πιο γνωστά λειτουργικά συστήματα για κινητά τηλέφωνα: iOS, Android, Windows Phone 7 και BlackBerry OS. Αυτό που μένει να δούμε είναι ποιοι θα αντισταθούν και ποιοι θα εμφανίσουν τις updated εκδόσεις του OS τους την Δευτέρα..

[via]

Σχολιάστε >
11 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.