Nokia Ads και InApp Purchases έρχονται τον Απρίλιο..

Nokia

Μπορεί η Nokia να έχει ξεκινήσει ήδη την ανάπτυξη των πρώτων τηλεφώνων της με Windows Phone 7 αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπει πλήρως το Symbian. Συνεχίζει να ασχολείται μαζί του και πιστεύει ότι στην low-budget κατηγορία θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί. Όσο περνάει ο καιρός όμως, τα features και οι δυνατότητες των "φθηνών" τηλεφώνων πολλαπλασιάζονται. Ήταν θέμα χρόνου να δούμε κάποιες από τις δυνατότητες που ήδη υπάρχουν σε Android και iOS να μετακυλούν και στις εφαρμογές του Ovi Store.

Εδώ και αρκετό καιρό, κάποιοι developers έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν, σε beta, το νέο feature για inApp διαφημίσεις αλλά και την πλατφόρμα αγορών μέσα από τις εφαρμογές (InApp Purchases δηλαδή). Σύμφωνα με την πηγή μας, οι δύο αυτές δυνατότητες αναμένεται να είναι διαθέσιμες για τους developers μέσα στο 2011 και συγκεκριμένα μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Με αυτόν τον τρόπο, η Nokia προσπαθεί δύο πράγματα: αφενός να κάνει το Ovi Store πιο ελκυστικό για τους developers και να τους δελεάσει να αναπτύξουν εφαρμογές για τις συσκευές τις και, αφετέρου, να μπορέσει να κοιτάξει στα μάτια των ανταγωνισμό. Ακόμα, αν αναλογιστούμε τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους publishers και την Apple για τις InApp Purchases, γίνεται κατανοητό ότι βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο για το μέλλον των apps..

[photo via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.