Το Kinect μπαίνει στο βιβλίο Guinness, με πωλήσεις που φτάνουν τα 10 εκατ. συστήματα

Από τον περασμένο Νοέμβριο, που κυκλοφόρησε, μέχρι και σήμερα, η Microsoft έχει πουλήσει 10 εκατομμύρια κομμάτια του Kinect, το οποίο κατάφερε να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness ως η ηλεκτρονική συσκευή που έκανε τις γρηγορότερες πωλήσεις από οποιαδήποτε άλλη.

Η διαφαινόμενη μεγάλη επιτυχία του, φάνηκε από τον 1ο μόλις μήνα κυκλοφορίας του, όταν το Microsoft Kinect έκανε 2,5 εκατ. πωλήσεις. Η συσκευή, σύμφωνα με το βιβλίο Guinness, τους πρώτους 2 μήνες πουλούσε 133.000 κομμάτια κάθε μέρα, συμπληρώνοντας σχετικά εύκολα τον αριθμό των 8 εκατ. μέχρι τις 3 Ιανουαρίου.

Για να καταλάβετε για τι αριθμούς μιλάμε, είναι χαρακτηριστικό πως το iPad χρειάστηκε διπλάσιο χρόνο από το Kinect για να φτάσει τα νούμερα των πωλήσεων του στα 2 εκατομμύρια. Ένας συντάκτης του βιβλίου Guinness, ο Gaz Deaves, σχολίασε:

Τα νούμερα των πωλήσεων μιλάνε από μόνα τους. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως καμία άλλη συσκευή δεν πουλήθηκε ταχύτερα μέσα στις πρώτες 60 μέρες, κάτι που, δεδομένου του ανταγωνισμού στη συγκεκριμένη αγορά, αποτελεί ένα καταπληκτικό κατόρθωμα.

Σίγουρα είναι καταπληκτικό το κατόρθωμα με βάση την κάμψη της αγοράς των video games μέσα στο 2010. Η ίδια η Microsoft μας είχε προϊδεάσει σχετικά με το τι πρόκειται να ακολουθήσει, αφού, 2 μήνες πριν την κυκλοφορία του, είχε πει πως οι πωλήσεις του iPad θα είναι ένα τίποτα συγκριτικά με αυτές που θα επιτύχει το Kinect κάτι που, όπως τελικά αποδείχθηκε, ήταν εύστοχο.

[via] [image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.