Το WiFi δίνει χαμηλότερη ταχύτητα έως και κατά 30%

Η χρήση του WiFi έναντι μίας ενσύρματης σύνδεσης μπορεί να μειώσει την ταχύτητα που βλέπετε έως και κατά 30%, όπως δηλώνουν τα αποτελέσματα μας έρευνας που διεξήγαγαν οι αναλυτές της αγγλικής Epitiro.

Στην έρευνα που έλαβε χώρα σε ΗΠΑ, Αγγλία, Ιταλία και Ισπανία, η Epitiro συνέλεξε πληροφορίες από 14.001 καταναλωτές, με τις οποίες κατέληξε στο συμπέρασμα πως αν θέλετε ποιότητα στην σύνδεση σας με το Internet πρέπει να επιλέξετε ενσύρματη σύνδεση. Πέρα από τη μείωση στην ταχύτητα κατά 30%, παρατηρήθηκε αύξηση κατά 10-20% των καθυστερήσεων κατά τη διάρκεια κάποιου download. Στα θετικά ευρήματα της έρευνας, βρίσκεται το γεγονός πως το άνοιγμα σελίδων στο Internet διαρκεί το ίδιο, είτε ο καταναλωτής χρησιμοποιεί ασύρματη είτε ενσύρματη σύνδεση.

Η εταιρεία που διεξήγαγε την έρευνα σχολίασε πως το WiFi επηρεάζεται από μία πληθώρα επιπλέον παράγοντες σε σχέση με το Ethernet, με μερικούς από αυτούς να είναι τα άλλα ασύρματα router που υπάρχουν στα γύρω σπίτια όπως και κάθε άλλη συσκευή που χρησιμοποιεί κοντινές συχνότητες όπως τα ασύρματα τηλέφωνα, τηλεχειριστήρια κλπ.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε προβλήματα, μπορείτε να ακολουθήσετε τον οδηγό της Microsoft και ιδιαίτερα την παράγραφο 6 αφού, όταν ο υπολογιστής σας και το router βρίσκονται στον ίδιο χώρο, την κύρια ευθύνη της μείωσης της ταχύτητας θα τη φέρουν τα γειτονικά routers. Ένα εργαλείο για να δοκιμάσετε την ταχύτητα της σύνδεσης σας είναι το Speedtest. Εκεί, μετά τη μέτρηση, μπορείτε να συγκρίνετε τα αποτελέσματα σας με αυτά της υπόλοιπης Ελλάδας.

[via] [image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.