Twitter και privacy, 2 έννοιες σχεδόν αντίθετες

Twitter Privacy

Εχθές ξεκίνησε μία αλυσίδα από posts στα μεγαλύτερα tech blogs του εξωτερικού και στα social media σχετικά με την απόφαση Βρετανικού Δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία οποιοδήποτε tweet δεν είναι private μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον Τύπο. Αφορμή για όλο αυτό, αποτέλεσε το παρακάτω γεγονός.

H Sarah Baskerville, δημόσιος υπάλληλος στην Βρετανία, βγήκε ένα βράδυ, ήπιε και την επόμενη μέρα είχε hangover. Πήγε όμως στην δουλειά και εκεί άρχισε τα tweets στα οποία παραπονιόταν για τον πονοκέφαλο. Τα tweets, όπως ήταν αναμενόμενο, βρήκαν τον δρόμο για τις εφημερίδες Daily Mail και Independent και προκάλεσαν αρκετές συζητήσεις στην χώρα.

Με την σειρά της, η Sarah Kaskerville πήγε την υπόθεση στα δικαστήρια λέγοντας πώς το Twitter είναι προσωπικό και δεν θα έπρεπε να έχει πρόσβαση ο καθένας. Ισχυρίστηκε πως μοιράστηκε την πληροφορία μόνο με τους followers της και όχι με ολόκληρο το web. Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς της λέγοντας πως εφόσον είναι κάτι που μπορεί να δει ο οποιοσδήποτε, ακόμα κι αν δεν κάνει follow, τότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στον Τύπο.

Προσωπικά, βρίσκω λογική και δίκαιη την απόφαση του δικαστηρίου αφού η Sarah δεν είχε επιλέξει να είναι private τα tweets της για να μην τα βλέπει ο οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Βέβαια, όταν ο χρήστης έχει προστατευμένα τα tweets του και δεν μπορεί να τον κάνει follow ο καθένας τότε πιστεύω ότι δεν πρέπει να δημοσιεύονται και να αναπαράγονται από άλλα μέσα χωρίς την άδεια του χρήστη.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.