Hewlett Packard: Παρουσιάστηκε το νέο TouchPad και τα smartphones Veer και Pre 3

Πριν από λίγα λεπτά η HP παρουσίασε μερικά από τα καινούργια της προϊόντα, τα smartphones HP Veer και HP Pre 3, και το -πρώτο tablet της σε webOS- HP TouchPad.

Όπως ανακοινώθηκε, το HP Veer θα έχει χωρητικότητα 8 GB, υποστήριξη για HSPA+ και WiFi 802.11b/g, bluetooth, επεξεργαστή Snapdragon 7230 στα 800 MHz, accelerometer και proximity/light sensors. Έπειτα η παρουσίαση πέρασε σε ένα νέο smartphone που προορίζεται για επαγγελματίες, το Pre 3. Περιλαμβάνει οθόνη 3.6'' με ανάλυση 800x480, 5 MP camera με autofocus και LED flash (τραβάει HD video), πληκτρολόγιο QWERTY καθώς και υποστήριξη για βιντεοκλήσεις. Το Pre 3, όπως και το Veer, θα έρθει με την έκδοση 2.2 του webOS. Η ημερομηνία διάθεσης του μας απογοήτευσε λίγο, μιας και θα είναι μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι.

Μετά από τα δύο νέα smartphones, εμφανίστηκε το πολυαναμενόμενο HP TouchPad, το πρώτο touchpad της HP με webOS 3.0, με το οποίο και αναλώθηκε το μεγαλύτερο μέρος της παρουσίασης. Ζυγίζει περίπου 700 γραμμάρια και το πάχος του είναι 13 χιλιοστά. Η οθόνη του είναι 9.7'' με ανάλυση 1024x768 pixels, υποστηρίζει βντεοκλήσεις (με την camera του να είναι στα 1.3 MP), ενώ θα έχει και stereo ηχεία. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείψει η υποστήριξη συνδεσιμότητας, με το νέο HP TouchPad να μπορεί να συνδεθεί είτε με WiFi (802.11b/g) είτε με Bluetooth (2.1). Περιλαμβάνει έναν ολοκαίνουργιο διπύρηνο επεξεργαστή SnapDragon στα 1.2 GHz, πυξίδα, γυροσκόπιο, επιταγχυσιόμετρο, μπορεί να φορτιστεί απλά ακουμπώντας το πάνω στη βάση Touchstone και θα έρθει σε δύο εκδόσεις, είτε των 16 GB είτε των 32 GB. Όσον αφορά τα αξεσουάρ, αρχικά θα κυκλοφορήσει η βάση στήριξης και το εξωτερικό πληκτρολόγιο.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το interface του νέου tablet της HP. Όπως μας έδειξαν οι υπεύθυνοι της HP στην παρουσίαση, τα TouchPad και Pre 3 επικοινωνούν μεταξύ τους. Μπορείτε να διαβάζετε τα sms στο κινητό ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να κάνετε κλήσεις από το TouchPad. Ένα από τα παραδείγματα κατά την επίδειξη όμως, ήταν αρκετά εντυπωσιακό. Πιο συγκεκριμένα άγγιξαν το Pre 3 στο TouchPad, και η ιστοσελίδα που ήταν φορτωμένη στο τελευταίο, άρχισε να φορτώνει και στο smartphone. Ναι, με ένα απλό άγγιγμα!

Το webOS όπως ανέφεραν, από την αρχή της σχεδίασης του, είχε ως βασικό στόχο το multitasking, στον οποίο τομέα οι άνθρωποι της HP έκαναν όντως πολύ καλή δουλειά. Η εφαρμογή για τα e-mails μοιάζει αρκετά με αυτό του iOS, με τα notifications να εμφανίζονται όπως αυτά του Growl. Μερικές από τις εφαρμογές που θα υποστηρίζει, είναι το QuickOffice, το Google Docs, το Dropbox, το Box.net, η δυνατότητα δημιουργίας VPN και η ασύρματη εκτύπωση εγγράφων/εικόνων. Η εφαρμογή για τις φωτογραφίες σχεδιάστηκε από την αρχή, με ένα από τα νέα χαρακτηριστικά που μας άρεσαν, να είναι η ενσωμάτωση των φωτογραφιών σας -που βρίσκονται στον ιστό- στο tablet, ακριβώς σαν να είναι αποθηκευμένες σε albums στο HP TouchPad. Τέλος, να σας πούμε ότι ο χρήστης θα μπορεί να αλλάξει όποτε θέλει το μέγεθος του εικονικού πληκτρολογίου, έτσι ώστε αυτό να ταιριάζει στον κάθε έναν ξεχωριστά.

Μία έκδοση του HP TouchPad με υποστήριξη WiFi θα έρθει αυτό το καλοκαίρι, με τις εκδόσεις για 3G και 4G να ακολουθούν αργότερα. Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικές φωτογραφίες από το event, τις οποίες τράβηξε το Engadget.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.