Η Apple Παρουσιάζει Το ΟS X Mavericks

Nuevo-sistema-operativo-OS-X-Mavericks

Το WWDC 2013 ξεκίνησε και η Apple παρουσιάζει το OS X με τρία νέα χαρακτηριστικά: Tagging, Tabbed Finder, και Multiple Displays.

Τags, Tabs for Finder, Multiple Displays

Τα νέα χαρακτηριστικά, επιτρέπουν στον χρήστη να δημιουργήσει tags για documents, ώστε να μπορεί να βρίσκει εύκολα τα έγγραφα στις πολλαπλές οθόνες, ενώ τα tags είναι ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό τοποθετημένο στην αριστερή πλευρά, όπου ο χρήστης μπορεί να κάνει ένα απλό drag & drop του αρχείου σε καθορισμένο tag. Το Tabs for Finder σου επιτρέπει να ανοίξεις πολλαπλά παράθυρα με το ίδιο Finder box, κάνοντας search σε όλα τα ανοιχτά παράθυρα ταυτοχρόνως. Επίσης, η Apple μέσα από ένα demo video έδειξε πως λειτουργεί η υποστήριξη των Multiple displays χρησιμοποιώντας το OS X, συνδέοντας την οθόνη του MacBook με την οθόνη της Apple TV, μετατρέποντάς την σαν μια δεύτερη οθόνη για το laptop.

Notification Center μεταξύ OS X και iOS

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η βελτιωμένη ενσωμάτωση των notifications μεταξύ OS X και iOS. Το νέο OS X Notification Center μεταφέρει τις ειδοποιήσεις του iOS από το iPhone για παράδειγμα στην οθόνη του desktop, επιτρέποντας γρήγορες απαντήσεις χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση του iPhone. Επίσης, τα OS X φέρνουν τη νέα έκδοση των iMaps, καθώς στο παρελθόν ο Tim Cook είχε ζητήσει συγνώμη από τους πελάτες της εταιρείας για όσες αστοχίες υπήρξαν στην αρχική έκδοση.

Η Apple κυκλοφορεί μια πρώτη έκδοση του OS X Mavericks στους developers, ενώ η τελική έκδοση αναμένεται να κυκλοφορήσει επίσημα το φθινόπωρο.

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “Η Apple Παρουσιάζει Το ΟS X Mavericks”

  1. […] τη λογική που ξεκίνησε την προηγούμενη χρονιά, με το OS X 10.9 Mavericks, όπου πλέον τα ονόματα των νέων εκδόσεων του OS X […]