Η Microsoft Παρουσιάζει Το Xbox One, Την Επόμενη Γενιά Της Επιτυχημένης Κονσόλας

xbox-one-01

Μετά από μήνες και μήνες φημών και συζητήσεων για το τι πρόκειται να φέρει η νέα γενιά του Xbox, η Microsoft ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα όλες τις λεπτομέρειες αυτής. Το Xbox One, όπως ονομάζεται, είναι μία all-in-one κονσόλα που περιλαμβάνει 8 GB μνήμης RAM, 8-πύρηνο επεξεργαστή 40 nm, σκληρό δίσκο χωρητικότητας 500 GB, Blu-ray drive, USB 3.0, και built-in 802.11n Wi-Fi.

Παράλληλα η εταιρεία παρουσίασε τόσο το νέο χειριστήριο, το οποίο μπορείς να δεις πιο κάτω, όσο και το Kinect 2. Το νέο Kinect έχει ανανεωθεί έτσι ώστε να καταγράφει βίντεο με ανάλυση 1080p. Η Microsoft ανέφερε κάτι εκπληκτικό, πως θα μπορεί να μετράει και τον αριθμό των χτύπων της καρδιάς του χρήστη καθώς αυτός γυμνάζεται. Αυτό πρέπει να το δούμε.

xbox-one-02

Η Microsoft θέλησε να ενώσει τις εμπειρίες του gaming, της τηλεόρασης και της μουσικής και αυτό φαίνεται από την πρώτη στιγμή. Λέγοντας "Xbox On", ανοίγει τόσο η κονσόλα, όσο και η τηλεόραση, καλωσορίζοντας τον χρήστη με μια κεντρική οθόνη που συνδυάζει το παλιό dashboard με στοιχεία από τα Windows 8. Υπάρχουν πολλές ακόμα εντολές στις οποίες "υπακούει" το Xbox One και οι οποίες έχουν ως στόχο να κάνουν την εμπειρία με αυτό ακόμα πιο ευχάριστη.

Το σύστημα έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μπορούμε να μεταφερόμαστε από τις εφαρμογές και παιχνίδια προς τα κανάλια της τηλεόρασης (και αντίστροφα) μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Το Snap Mode θυμίζει το αντίστοιχο που έχουμε στα Windows 8, επιτρέποντας μας να τρέχουμε παραπάνω από μία εφαρμογές στην ίδια οθόνη. Συνεχίζοντας, η Microsoft υλοποίησε ένα Game DVR, με το οποίο καταγράφουμε σε βίντεο αποσπάσματα από τα παιχνίδια που παίζουμε, τα οποία στη συνέχεια μπορούμε να επεξεργαστούμε. Τέλος, η εταιρεία επιβεβαίωσε τις φήμες, ανακοινώνοντας τον ερχομό του Skype στη νέα κονσόλα. Τώρα μπορούμε να πραγματοποιούμε βίντεο κλήσεις με ένα ή περισσότερα άτομα, ακόμα κι όταν βλέπουμε μια ταινία.

Περνώντας στον τομέα των παιχνιδιών, η Microsoft ανακοίνωσε τον ερχομό των FIFA 14, NBA Live 14, Forza Motorsport 5, Call of Duty: Ghosts, Madden NFL 25, Sports UFC και Quantum Break. Μαθαίνουμε πως το Xbox One θα έρθει με 15 τίτλους την πρώτη χρονιά που θα κυκλοφορήσουν αποκλειστικά για αυτό, χωρίς όμως να γνωρίζουμε ακόμα ποιοι ακριβώς θα είναι αυτοί. Ευχάριστα τα νέα και για τους fans του Halo, το οποίο επιστρέφει μέσα από την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά, στην οποία Executive Producer θα είναι ο Steven Spielberg. Αυτό που δεν μας άρεσε είναι πως ο Marc Whitten, Xbox Live VP, επιβεβαίωσε κάτι που πολλοί φοβόμασταν, πως στη νέα κονσόλα δε θα μπορούμε να παίξουμε κανένα από τα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν για το Xbox 360.

Περισσότερα για το Xbox One θα μάθουμε κατά τη διάρκεια της E3, η οποία αρχίζει στις 11 Ιουνίου.

Update 20/6:
Η Microsoft άκουσε τις εκκλήσεις της κοινότητας και απέσυρε κάποιους από τους περιορισμούς που είχε το Xbox One στο θέμα του DRM.

[via, via, via] [images via]

Σχολιάστε >
12 σχόλια
|
Κατηγορίες:

12 απαντήσεις στο “Η Microsoft Παρουσιάζει Το Xbox One, Την Επόμενη Γενιά Της Επιτυχημένης Κονσόλας”

  1. [...] Θυμήσου: Η Microsoft Αποσύρει Τους Περιορισμούς Του Xbox One [...]