H Jolla Παρουσιάζει Το Πρώτο Smartphone Με Sailfish OS

wide_Jolla_devices-730x434

Η φινλανδική εταιρεία Jolla (Γιόλα), παρουσιάζει σήμερα το πρώτο της smartphone με λειτουργικό σύστημα Sailfish, το οποίο βασίζεται  στο MeeGo της Nokia, και αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία μέσα στο 2013 με τιμή στα €399.

Το πρώτο smartphone της εταιρείας με Sailfish ΟS έρχεται με οθόνη 4,5 ιντσών, διπύρηνο επεξεργαστή, κάμερα 8 MP, δυνατότητα επέκτασης μνήμης με microSD και συμβατότητα με τα δίκτυα 4G LTE. "Τhe Other Half" ονομάζει η εταιρεία το χαρακτηριστικό όπου η συσκευή μοιάζει σχεδιαστικά να είναι κομμένη σε δύο τμήματα, καθώς το πίσω μέρος είναι αφαιρούμενο, ενώ διατίθεται σε διάφορους χρωματισμούς. Το Sailfish ΟS βασίζεται στο Mer, ένα ανοιχτό λειτουργικό σύστημα για κινητά τηλέφωνα, tablet, TVs, ενώ ένα τμήμα του έχει χρησιμοποιηθεί από τη Nokia στο πρόσφατο παρελθόν, το γνωστό σε όλους μας Meego. Το νέο λειτουργικό σύστημα θα υποστηρίζει εφαρμογές Android, ενώ σύμφωνα με την εταιρεία όποιος επιθυμεί να το προπαραγγείλει θα λάβει ένα εκπτωτικό κουπόνι €100, ποσό το οποίο θα αφαιρεθεί όταν ξεκινήσει επίσημα η διάθεσή του.

Με το Sailfish OS, βλέπουμε άλλο ένα νέο λειτουργικό σύστημα να επιθυμεί μερίδιο αγοράς, μετά τα Windows Phone και BlackBerry 10 που παλεύουν για την 3η θέση παγκοσμίως, όπως επίσης η σειρά Asha της Νokia, το Firefox OS, αλλά και το Tizen της Samsung, λειτουργικό με το οποίο η Κορεάτικη εταιρεία (όπως φημολογείται), θα προσπαθήσει να "απαγκιστρωθεί" από το Android.

Screen-Shot-2013-05-20-at-10.56.37-730x539

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.