Πως Η Τεχνολογία Έκανε Την Παγκόσμια Κυριαρχία Πιο Εύκολη

--- - -e-------a --a-e --- -a---sµ-a ----a---a --- ------ — Away.gr

Ακούγοντας τη φράση "παγκόσμια κυριαρχία" το μυαλό του ανθρώπου πηγαίνει σε εκείνες τις καταστάσεις που περιέχουν πόλεμο, βία, χρήμα, πλούτη, δόξα, και γεωγραφικές κατακτήσεις. Αυτό συνέβαινε ολοκληρωτικά μέχρι και πριν μερικά χρόνια. Σήμερα τα πράματα όμως είναι διαφορετικά.

Τότε και σήμερα...

Ένα comic, φωτογραφίζει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, τι είναι η παγκόσμια κυριαρχία σήμερα, με ποιους τρόπους επιτυγχάνεται, δείχνοντας τη διαφορετικότητα μεταξύ του χθες και του σήμερα. Τότε, για να ψωνίσεις ρούχα, παπούτσια ή οτιδήποτε άλλο, ήταν απαραίτητη η φυσική σου παρουσία σε ένα κατάστημα. Σήμερα, όλα αυτά γίνονται πατώντας μερικά πλήκτρα πάνω σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Για να μορφωθεί κάποιος, κάποτε έπρεπε να κάτσει σε ένα θρανίο με έναν δάσκαλο και να τον διδάξει, σήμερα η μόρφωση περνά και από το Internet, χωρίς όμως αυτό να ακυρώνει την προηγούμενη κατάσταση. Το φλερτ, τα προηγούμενα χρόνια γινόταν με την προσωπική επαφή και τίποτε άλλο. Ήταν προαπαιτούμενο, να βγεις έξω, να γνωρίσεις κόσμο, να μιλήσεις, να φλερτάρεις. Ζωντανά. Σήμερα, αυτό το φλερτ έχει μεταφερθεί στις οθόνες των υπολογιστών και των κινητών, μέσω των social networks, με... like, chat και emoticons. Αρκετοί από εμάς έχουμε καταργήσει την παλιά μέθοδο, άλλοι κάποιοι όχι, καθώς πιστεύουμε ότι ο νέος τρόπος δρα συμπληρωματικά και μόνο.

Θυμάσαι ασφαλώς πως γίνονται οι μεγάλες ληστείες. Ο ληστής καμουφλαρισμένος εισέρχεται σε μια τράπεζα, ακινητοποιεί τους ταμίες και φεύγει με το σάκο γεμάτο. Υπάρχουν αρκετοί παρόμοιοι τρόποι για να γίνει μια ληστεία, όμως σήμερα οι μεγαλύτερες ληστείες γίνονται ηλεκτρονικά. Κωδικοί, λογαριασμοί και χρήματα βρίσκονται στο έλεος του πιο έξυπνου hacker και όχι μόνο. Οι μεγαλύτεροι πόλεμοι τους προηγούμενους αιώνες έγιναν για την κυριαρχία σε πλούτο και ασφαλώς είναι η Νο1 αιτία και σήμερα. Μόνο που οι περισσότεροι πόλεμοι σήμερα δε γίνονται με όπλα και σπαθιά, αλλά ηλεκτρονικά, ενίοτε σιγά-σιγά, με το θύμα να εξουθενώνεται οικονομικά, μέχρι την τελική παράδοσή του...

Mashable-Past-and-Present
[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.