Μια Ξενάγηση Στο Εργαστήριο Που Μας Έδωσε Τη Siri, Το Internet Και Την HDTV

sri-international-building-01

Όταν ένα εργαστήριο μας έχει φέρει τη Siri, το Nuance, την HDTV, το ποντίκι, τις χειρουργικές επεμβάσεις με τη βοήθεια των robots, το Internet και πολλά ακόμα, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Κάποια από αυτά που ερευνούν μέσα στα κτήρια του είναι πολύ πιθανό στο μέλλον να επηρεάσουν τις ζωές όλων μας. Ο λόγος για το SRI International, το οποίο εδρεύει στη Silicon Valley.

Το εργαστήριο αυτό προσκάλεσε τον Robert Scoble και τον Shel Israel για να τους δείξει κάποια πράγματα που δημιουργεί αυτήν την περίοδο, με αφορμή το βιβλίο που γράφουν οι δυο τους πάνω στο πως οι αισθητήρες, το wearable computing και άλλες τεχνολογίες θα αλλάξουν τον κόσμο που μας περιβάλλει. Ας δούμε τι έχουν να μας πουν οι ίδιοι οι ερευνητές.

Έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου

Η παρακάτω ομάδα ανακάλυψε μία μέθοδο, με την οποία βρίσκει τον καρκίνο μέσα σε μία σταγόνα αίματος. Μας δίνεται η ευκαιρία να δούμε πως κάποιος έχει καρκίνο αρκετά νωρίτερα από το συνηθισμένο, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες που έχει να γίνει καλά.

Το μέλλον του augmented reality

Σε αυτό το βίντεο βλέπουμε πως ένα ζευγάρι κυάλια και η τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες εφαρμογές. Μια από αυτές είναι και ένα πολεμικό παιχνίδι, όπου βλέπεις εικονικούς ανθρώπους και οχήματα πάνω σε πραγματικούς δρόμους. Αντί λοιπόν να καθόμαστε στο γραφείο ή στο καθιστικό του σπιτιού μας, στο μέλλον πολλά από τα παιχνίδια θα παίζονται στον έξω κόσμο.

Ένα διαφορετικό workstation

Το "Bright" είναι μια τεχνολογία που μας δείχνει ένα νέο τρόπο για να δουλεύουμε, παρακολουθώντας όλα αυτά που κάνουμε κατά τη διάρκεια της δουλειάς. Αν μη τι άλλο είναι επαναστατικό.

Πως μπορεί να βοηθήσει η αναγνώριση προσώπου

Η αναγνώριση προσώπου δεν είναι κάτι καινούργιο. Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε τις τελευταίες εφαρμογές που μπορούμε να έχουμε για αυτήν την τεχνολογία. Μία από αυτές είναι η καλύτερη και πιο αποδοτική εκπαίδευση των ομιλητών.

Η εξέλιξη των δορυφόρων

Τέλος, εδώ βλέπουμε τα CubeSat's. Πριν από λίγες μέρες είδαμε τα αποτελέσματα του PhoneSat, ενός προγράμματος της NASA που αποσκοπεί στη μείωση του κόστους των δορυφόρων. Κάτι αντίστοιχο είναι και το CubeSat. Δορυφόροι χαμηλού κόστους οι οποίοι την ίδια στιγμή είναι πολύ μικροί σε μέγεθος.

[via] [image via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.