Κλείνοντας Ένα Χρόνο Από Την IPO Του Facebook

facebook-01

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που το Facebook ολοκλήρωσε την IPO του. Εκείνη τη μέρα η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα αρχίσει να διαπραγματεύεται τη μετοχή της αρχίζοντας από τα $38. Σήμερα η αξία της κυμαίνεται στα $26,25, δηλαδή 30,9% χαμηλότερα απ' ό,τι ξεκίνησε.

Οι πρώτοι μήνες που ακολούθησαν την IPO ήταν αρκετά δύσκολοι για τον Mark Zuckerberg, ο οποίος είδε τη μετοχή της εταιρείας του να πέφτει μέχρι τα $17,55 πρωτού ξεκινήσει μια μακρά περίοδο ανάκαμψης. Λίγες μέρες μετά από εκείνο το χαμηλό 52 εβδομάδων ο ιδρυτής του Facebook μίλησε στο TechCrunch Disrupt και από τότε η μετοχή άρχισε να ανεβαίνει. Το παρακάτω γράφημα τα λέει πιο αναλυτικά:

facebook-stock-price-chart-01

Παρά τις πρώτες δυσκολίες το Facebook σήμερα φαίνεται πως έχει βρει το δρόμο του. Το mobile έχει αρχίσει να αποδίδει σημαντικά έσοδα, κάτι που έχει βοηθήσει τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας από όποια πλευρά κι αν τα κοιτάξεις. Οι επενδυτές το βλέπουν αυτό και έχουν αρχίσει να ζεσταίνονται στην ιδέα των μετοχών του Facebook. Τώρα η εταιρεία του Mark Zuckerberg έχει την ευκαιρία να αφήσει πίσω της αυτόν τον πρώτο χρόνο και να αφοσιωθεί πλήρως στην ανάπτυξη του προϊόντος της.

Δες επίσηςΤο Facebook Είναι Έτοιμο Για Τη Μετάβαση Στο Mobile

[via] [image via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.