Η Yahoo Πολύ Κοντά Στο Να Αποκτήσει Το Tumblr Έναντι $1,1 Δις

tumblr-yahoo-01

Το διοικητικό συμβούλιο της Yahoo θα συνεδριάσει έκτακτα την Κυριακή για να αποφασίσει εάν θα δώσει $1,1 δις σε μετρητά για να πάρει στην κατοχή του τη δημοφιλή microblogging πλατφόρμα Tumblr.

Την ίδια στιγμή ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει δείξει και το Facebook, αλλά και η Microsoft, όμως η Yahoo έχει προλάβει και έχει υπογράψει ένα συμφωνητικό με το Tumblr, με το οποίο έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για να εξαγοράσει το τελευταίο αυτήν την περίοδο, απαγορεύοντας του να προχωρήσει σε "bidding war".

Αν κανείς το συγκρίνει με την προσφορά που πέτυχε το Instagram όταν εξαγοράστηκε από το Facebook, το $1,1 δις φαίνεται λίγο για μια ιστοσελίδα του μεγέθους του Tumblr. Τα οικονομικά προβλήματα όμως είναι σημαντικά. Πρόσφατα οι υπάλληλοι του Tumblr πληροφορήθηκαν πως η υπηρεσία έχει χρήματα για μερικούς μήνες ακόμα, αφού το τελευταίο διάστημα τα έξοδα έχουν αυξηθεί σημαντικά, ενώ, παρά τις μεγάλες προσπάθειες, τα έσοδα δεν ακολούθησαν στους ίδιους ρυθμούς. Έτσι η ανάγκη για χρήματα, πόσο μάλιστα μετρητά, όπως είναι και η προσφορά της Yahoo, είναι μεγάλη.

Φαίνεται πως η Yahoo με τη Marissa Mayer στο τιμόνι έχει βαλθεί να μας αγοράσει όλους, αφού από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα έχει αποκτήσει τις Stamped, OntheAir, Snip.it, Alike, Jybe, Summly, Astrid, GoPollGo, Milewise και Loki. Αν όμως καταφέρει και προχωρήσει το θέμα του Tumblr θα είναι μια τεράστια νίκη, δίνοντας την ευκαιρία στη Yahoo να αποκτήσει μέρος από το "coolness" που τόσο της λείπει τα τελευταία χρόνια.

Update 19/5:

Το Δ.Σ. της Yahoo συμφώνησε να δώσει $1,1 δις σε μετρητά για να αποκτήσει το Tumblr. Τώρα το μόνο που απομένει είναι να το αποδεχθεί και η άλλη πλευρά.

Update 20/5:

Οι δύο εταιρείες ήρθαν σε συμφωνία. Περισσότερα για αυτήν μπορείς να μάθεις στην ιστοσελίδα της Yahoo.

Δες επίσης: Μια Ματιά Από Μέσα Στην Εξαγορά Του Instagram Από Το Facebook

[via, via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.