Η Γη Όπως Φαίνεται Από Το Διάστημα Μέσα Από Smartphones

Πριν από μερικά χρόνια η NASA είχε μια ιδέα. Σκέφτηκε μήπως τα smartphones που χρησιμοποιούμε καθημερινά μπορούν κάποια στιγμή να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο των δορυφόρων, μειώνοντας τόσο το μέγεθος, όσο και το κόστος σε μεγάλο βαθμό. Έτσι δημιούργησε το πρόγραμμα PhoneSat, στέλνοντας στο διάστημα δύο Nexus One και ένα Nexus S. Το αποτέλεσμα όμως δεν ήταν το καλύτερο δυνατό.

Καθώς οι μικροί δορυφόροι που κατασκεύασε ήταν σε τροχιά γύρω από τη Γη, έστελναν εκατοντάδες φωτογραφίες σε επίγειους σταθμούς σε όλο τον κόσμο. Η NASA συνεργάστηκε με πολλούς εθελοντές για να καταφέρει να επεξεργαστεί όλο αυτό το υλικό και αυτές τις μέρες δημοσίευσε μερικές φωτογραφίες, οι οποίες θυμίζουν εικόνες από βίντεο που τραβήχτηκαν αρκετά χρόνια πριν. Ας πάρουμε μια ιδέα παρακάτω.

phonesat-01

Παρόλο που όπως βλέπεις οι εικόνες δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμες, η NASA θα χρησιμοποιήσει την εμπειρία της από αυτή την προσπάθεια για να κάνει καλύτερες αποστολές στο μέλλον.

phonesat-03

[via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Η Γη Όπως Φαίνεται Από Το Διάστημα Μέσα Από Smartphones”

  1. [...] εδώ βλέπουμε τα CubeSat's. Πριν από λίγες μέρες είδαμε τα αποτελέσματα του PhoneSat, ενός προγράμματος της NASA που αποσκοπεί στη μείωση του [...]