FIDO Alliance: Οι Κωδικοί Πρόσβασης Δεν Είναι Πλεόν Αρκετοί

login-01

Είναι πλέον φανερό πως τα passwords δεν προσφέρουν την απαιτούμενη ασφάλεια. Ένα μεγάλο μέρος των ιστοσελίδων που επισκεπτόμαστε απαιτεί κάποιον κωδικό, με αποτέλεσμα πολλοί από εμάς να επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε τον ίδιο κωδικό σε πολλές ιστοσελίδες.

Δεν χρειάζεται να πούμε το πόσο λάθος είναι αυτό, όμως δυστυχώς συμβαίνει. Έτσι η ασφάλεια του πιο σημαντικού λογαριασμού μας στο web κρίνεται εντελώς από την ασφάλεια της πιο αδύναμης ιστοσελίδας. Αν αυτή δεχθεί επίθεση, τότε όλοι οι υπόλοιποι λογαριασμοί μας βρίσκονται σε κίνδυνο.

Ο παραπάνω συλλογισμός είναι του Michael Barrett, Chief Security Officer του PayPal, ο οποίος μίλησε για την ανάγκη να υλοποιήσουμε νέες μεθόδους επιβεβαίωσης ταυτότητας. Με αυτό το σκεπτικό δημιουργήθηκε η συμμαχία που ακούει στο όνομα FIDO (Fast IDentity Online). Αυτή έχει ως στόχο να σπάσει την εξάρτηση των χρηστών από τους κωδικούς και να φέρει στον κόσμο κάτι καινούργιο, που θα είναι αποδεκτό από όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Internet.

Η λύση που υποστηρίζει χρησιμοποιεί μία συσκευή ελέγχου ταυτότητας που συνδέεται στα websites για να επιβεβαιώσει το ποιος είναι ο χρήστης. Αυτή η συσκευή μπορεί να είναι για παράδειγμα ένα USB key ή ένας αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος. Πάνω-κάτω είναι αυτό που φαντάζεται και η ίδια η Google για το μέλλον των κωδικών.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Barrett άφησε υπονοούμενα πως το επόμενο iPhone θα έχει ενσωματωμένο ένα fingerprint reader. Υποστηρίζει μάλιστα, πως αυτό δε θα είναι το μοναδικό smartphone που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2013 και θα έχει αυτό το χαρακτηριστικό, κάτι που δείχνει την τάση των εταιρειών να υλοποιήσουν πιο ασφαλείς μεθόδους επιβεβαίωσης της ταυτότητας του χρήστη.

[via] [image via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.