Το BlackBerry 10 L-Series "αποκαλύπτεται"

 

Είναι βέβαιο ότι το διάστημα που διανύουμε μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2013, όπου και θα παρουσιαστεί η νέα πλατφόρμα BlackBerry 10, η Καναδική εταιρεία προσπαθεί να κρατήσει ζωηρό το ενδιαφέρον όχι μόνο των developers, αλλά και του καταναλωτικού κοινού.

Πρίν λίγες ημέρες διέρρευσε ένα βίντεο το οποίο δείχνει τη νέα full touch συσκευή -κατά πάσα πιθανότητα- 4,3 ιντσών που αναμένεται να παρουσιάσει η RIM  σε περίπου 1,5 μήνα από σήμερα, ενώ οι αποκαλυπτικές leaks φωτογραφίες δείχνουν με κάθε λεπτομέρεια το L-Series.  Εκ πρώτης όψεως μοιάζει καλοφτιαγμένο, ενώ ιδιαίτερα βαρύτητα έχει δοθεί στο λειτουργικό σύστημα BlackBerry 10 ΟS., με βασικά χαρακτηριστικά τα Peak, Flow και Hub που είχαμε δει πριν λίγο καιρό.

Ολοκαίνουριο πληκτρολόγιο αφής

Η RIM όπως είναι γνωστό έχει σχεδιάσει μερικά από τα πιο όμορφα και πρακτικά φυσικά πληκτρολόγια QWERTY που κυκλοφορούν έξω στην αγορά. Για το λόγο αυτό, η έλευση του νέου BlackBerry 10 L-Series θα έρθει μαζί με ένα πρωτοποριακό πληκτρολόγιο σε σχεδίαση και λειτουργικότητα. Predictive πληκτρολόγιο το οποίο εμφανίζει τις πιθανές λέξεις ανάμεσα στο πληκτρολόγιο, όπου η επιλογή γίνεται  με ένα  "flow" προς τα πάνω. Αυτό γίνεται σε συνδυασμό με το προσωπικό vocabulary του χρήστη. Ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά είναι αυτό που ονομάζει η RIM "space inference", το οποίο αναγνωρίζει πότε ο χρήστης γράφει γρήγορα και προσθέτει αυτόματα τα κενά ανάμεσα στις λέξεις. Για παράδειγμα αν γράψει κανείς πολύ γρήγορα "onmyway", το πληκτρολόγιο θα το μετατρέψει αυτόματα σε "on my way". Επίσης, ο χρήστης δε χρειάζεται πλέον να κάνει εναλλαγή γλωσσών καθώς γράφει, καθώς κάθε φορά γίνεται αντιληπτό από το πληκτρολόγιο πότε επιθυμεί να γράψει  σε κάποια άλλη γλώσσα.

Νative εφαρμογές για Facebook, Twitter, Foursquare

Οι τρεις εφαρμογές θα είναι native, σχεδιασμένες από την αρχή σε λευκό χαρτί, ικανές και προσαρμοσμένες στη λογική του "Peak & Flow" του BlackBerry 10 ΟS. Παρακάτω, μπορείτε να δείτε πώς θα είναι εμφανισιακά το νέο User Interface, αλλά και οι παραπάνω εφαρμογές,  μέσα από τις φωτογραφίες που διέρρευσαν τις τελευταίες ημέρες.

 

 

 

 

 

[via] [via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.