2 εκατομμύρια iPhone 5, χωρίς ουρές, στην Κίνα φυσικά

Είναι μάλλον αστεία εικόνα, να βλέπει κανείς τις ατελείωτες ουρές που δημιουργούνται κατά την πρώτη μέρα εμπορικής διάθεσης ενός προϊόντος στους πελάτες, ιδίως εάν πρόκειται για την Apple. Κάθε φορά, η πρώτη μέρα διάθεσης ενός νέου iPhone συνοδεύεται από ατελείωτες ουρές, χαμόγελα και πολλά χειροκροτήματα για τον πρώτο που θα λάβει την εν λόγω συσκευή.

Η Apple, την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, ξεκίνησε να διαθέτει το iPhone 5 στην Κίνα, παρότι έχει παρουσιαστεί εδώ και αρκετό καιρό. Μια από τις εικόνες που είχαμε συνηθίσει παλαιότερα να βλέπουμε έξω από το Sanlitun Apple Store στο Πεκίνο, είναι αυτή που μπορείτε να δείτε  στο παρακάτω βίντεο.

Aυτή τη φορά όμως κάτι διαφορετικό συνέβη. Στις 8 το πρωί της Παρασκευής, μόνο δύο άτομα περίμεναν έξω από το κατάστημα της Apple για να προμηθευτούν το νέο iPhone 5, μέσα σε ένα τοπίο παγωμένο. Η εξήγηση για τη... μηδενική προσέλευση των Κινέζων ήρθε από τη Wall Street Journal, σύμφωνα με την οποία η Apple καθιέρωσε ένα νέο σύστημα κρατήσεων για τις παρουσιάσεις νέων μοντέλων στην Κίνα, το οποίο περιορίζει τις ουρές και το χάος που δημιουργείται σε άλλες περιπτώσεις. Σύμφωνα με το νέο σύστημα, ο ενδιαφερόμενος, προκειμένου να αγοράσει το iPhone 5, πρέπει να το προ-κρατήσει online μια ημέρα νωρίτερα. Εαν η συσκευή είναι διαθέσιμη, τότε ο υποψήφιος αγοραστής ειδοποιείται, ώστε  να προσέλθει στο κατάστημα μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό όριο της επόμενης ημέρας.

2 εκ. iPhone 5 το Σαββατοκύριακο

Κατά αυτόν τον τρόπο, o Τim Cook δήλωσε πως η Apple κατάφερε να πουλήσει 2 εκατομμύρια iPhone 5, καθιστώντας το καλύτερο σαββατοκύριακο πωλήσεων της εταιρείας  στην Κίνα.

"Customer response to iPhone 5 in China has been incredible, setting a new record with the best first weekend sales ever in China,” said Tim Cook, Apple’s CEO. “China is a very important market for us and customers there cannot wait to get their hands on Apple products"

Όλα αυτά, όταν το φθηνότερο iPhone 5 στην Κίνα κοστίζει $850, τη στιγμή που στις ΗΠΑ δεν ξεπερνά τα $650. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο οι Κινέζοι αγοράζουν πλέον  iPhone 5  και όχι μόνο στο εξωτερικό και έπειτα τα φέρνουν στη χώρα τους. Αυτή τη στιγμή, το Android καλύπτει το 56% των πωλήσεων smartphone αξίας άνω των $480, τη στιγμή που η Apple κατέχει το 42%, σύμφωνα με έρευνα της Analysys International. Όπως δήλωσε και ο Tim Cook, η Kίνα αποτελεί μια πολύ σημαντική αγορά για την Apple, και πώς να μην είναι άλλωστε όταν το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο κατέχει το 16% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας παγκοσμίως.

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.