Ingress, ένα mobile game από την Google που παίζεις στον πραγματικό κόσμο

Τη Niantic Labs ίσως να μη τη γνωρίζεις, είναι μια ομάδα μέσα στη Google που πριν λίγο καιρό δημιούργησε το FieldTrip. Τώρα η ίδια ομάδα ανακοινώνει το Ingress, ένα location-based παιχνίδι που τρέχει στο κινητό σου και σε αντίθεση με αυτό που θα περίμενε κανείς, παίζεται στον πραγματικό κόσμο, με στόχο να τον δεις με μια διαφορετική ματιά.

Το παιχνίδι θα μπορούσαμε να πούμε πως μοιάζει με το World of Warcraft, τουλάχιστον στο γεγονός πως όλοι οι παίχτες παίζουν το ίδιο παιχνίδι, την ίδια πίστα αν θέλεις. Στο Ingress οι παίχτες χωρίζονται σε δύο ομάδες που μάχονται η μία την άλλη. Άλλοι επιλέγουν να μπουν στους Enlightened και άλλοι στους Resistance, με τους μεν πρώτους να θέλουν "τη δύναμη", τους δε δεύτερους να μάχονται για να τη σταματήσουν.

Οι παίχτες μπορούν να παράξουν μια εικονική ενέργεια που ονομάζεται XM (από το "EXotic Matter") περπατώντας σε συγκεκριμένες διαδρομές, όπως για παράδειγμα γίνεται στο Pac-Man. Στη συνέχεια αυτήν την ενέργεια μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν σε διάφορα εύκολα προσβάσιμα σημεία (όπως μουσεία ή βιβλιοθήκες), τα οποία ονομάζονται Portals, για να ξεκλειδώσουν διάφορες αποστολές.

Το καλό με το παιχνίδι είναι πως μπορείς να παίξεις σε αυτό οπουδήποτε κι αν ζεις. Όπως όμως είναι λογικό, στις περιοχές που συμμετέχουν περισσότεροι το παιχνίδι θα είναι πιο ανταγωνιστικό, αφού περισσότερα άτομα θα κυνηγάνε την XM. Κάποια στιγμή θα υπάρχει νικητής, κάτι που αναμένεται να συμβεί μετά από 12-18 μήνες.

Η εφαρμογή δοκιμάζονταν εσωτερικά στη Google για τους προηγούμενους 6 μήνες και τώρα ήρθε η ώρα να ανοίξει τις πύλες της και για τους υπόλοιπους. Το Ingress είναι δωρεάν και έχει κυκλοφορήσει αρχικά μόνο για την πλατφόρμα του Android, ενώ θα υπάρχει και η web έκδοση, όπου οι παίχτες θα μπορούν να παρακολουθούν την πρόοδο τους. Για να δηλώσεις συμμετοχή στην closed-beta, δεν έχεις παρά να βάλεις το e-mail σου στην ιστοσελίδα του παιχνιδιού.

[via]

Σχολιάστε >
161 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.