Η Google μας πάει βόλτα στο διάστημα

Αν η Δευτέρα δεν έχει αρχίσει όπως θα ήθελες και ανυπομονείς να περάσουν οι ώρες μέχρι το μεσημέρι, τότε πρέπει να ρίξεις μια ματιά σε αυτό το νέο Chrome Experiment, μέσα από το οποίο σου δίνεται η δυνατότητα να εξερευνήσεις το γαλαξία μας, όπως δεν το έχεις κάνει ποτέ. Σε αυτό περιλαμβάνονται περίπου 100.000 αστέρια που βρίσκονται σε απόσταση μερικών ετών φωτός από τη Γη.

Το project ονομάζεται 100.000 Stars και χρησιμοποιεί φωτογραφικό υλικό και δεδομένα από τη NASA, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και άλλες πηγές, τα οποία συνδυάζει για να δημιουργήσει ένα χάρτη του διαστήματος, πολύ μικρό όμως συγκριτικά με το μέγεθος του. Μπορείς να κάνεις zoom-in ή zoom-out και περιστροφή 360°, κάνοντας βόλτες ανάμεσα στα αστέρια που περιλαμβάνονται. Για το κάθε ένα από αυτά μπορείς να διαβάσεις πληροφορίες-αποσπάσματα από τα αντίστοιχα άρθρα στη Wikipedia.

Το συγκεκριμένο αποτελεί ένα μικρό demo του τι μπορούμε να καταφέρουμε σήμερα χρησιμοποιώντας web τεχνολογίες, όπως WebGL, CSS3D και Web Audio και αν και σχεδιάστηκε από μια ομάδα στη Google, τρέχει εξίσου καλά και σε Firefox (ο Internet Explorer δεν υποστηρίζει WebGL).

[via]

Σχολιάστε >
417 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.