Τo Instagram εγκαινιάζει τα web profiles, παραμένει όμως συγκεντρωμένο στο mobile

Το Instagram από το καλοκαίρι ακόμα προετοίμαζε το έδαφος για τα web profiles. Τότε, ένας designer είχε προσέξει την -ανενεργή ακόμα- επιλογή "View Profile" στη web έκδοση της υπηρεσίας. Τώρα, λίγους μήνες αργότερα, ήρθε η στιγμή το Instagram να ανακοινώσει τα web profiles για όλους. Αν δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα για σένα, αυτό θα γίνει μέσα στην επόμενη βδομάδα.

Μετά την εξαγορά του Instagram από το Facebook, ήταν λογικό στο μέλλον το πρώτο να έχει επιρροές από το δεύτερο. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τα web profiles, τα οποία μοιάζουν καταπληκτικά με το Facebook profile κάποιου. Έτσι, σε κάθε σελίδα συναντάμε ένα cover, το οποίο δημιουργείται και ανανεώνεται δυναμικά σύμφωνα με τις φωτογραφίες του χρήστη, αμέσως από κάτω και στα αριστερά την φωτογραφία του profile του χρήστη, δίπλα το username και μια μικρή περιγραφή και δίπλα κάποια στατιστικά στοιχεία για αυτόν. Εκεί που στο Facebook έχουμε το timeline με τα posts, στο Instagram συναντάμε μια λίστα όλων των φωτογραφιών που έχει τραβήξει κάποιος σε χρονολογική σειρά.

Σε κάθε profile μπορείς να κάνεις Follow/Unfollow ή Report, να δεις όλες τις φωτογραφίες καθώς και να σχολιάσεις ή να πατήσεις το Like σε αυτές. Η έμφαση πάντως συνεχίζεται να δίνεται στο mobile, αφού το Instagram δεν μας παρέχει τη δυνατότητα να ανεβάζουμε φωτογραφίες μέσω της web έκδοσης. Αν θέλεις να δεις αν το web profile σου είναι ήδη έτοιμο, δεν έχεις παρά να βάλεις το username σου αμέσως μετά το http://instagram.com/.

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.