Το Facebook αγοράζει το Instagram για $1 δις

Πριν από λίγα λεπτά ο Mark Zuckerberg και ο Kevin Systrom μας έδωσαν την πιο σημαντική είδηση του μήνα, ανακοινώνοντας πως το Facebook ήρθε σε συμφωνία με το Instagram για την εξαγορά του τελευταίου έναντι $1 δις, σε ρευστό και μετοχές. Το Intagram θα συνεχίσει προς το παρόν να λειτουργεί ανεξάρτητα από το Facebook, παρόλο που αρκετά σύντομα αναμένουμε να δούμε μεγαλύτερη συνέργεια μεταξύ των δύο.

Σύμφωνα με τους CEOs του Facebook και του Instagram, παρόλο που οι 13 υπάλληλοι του τελευταίου θα ενωθούν με την ομάδα του Facebook, η αγαπημένη υπηρεσία πολλών θα συνεχίσει να αναπτύσσεται ξεχωριστά από το Facebook. Όπως μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά ο Mark Zuckerberg, το ότι το Instagram δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να μοιραστούν φωτογραφίες με άλλα κοινωνικά δίκτυα και το ότι κάποιος μπορεί να ακολουθεί άτομα ξεχωριστά από τους φίλους που έχει στο Facebook, ανήκουν στα σημαντικά χαρακτηριστικά της υπηρεσίας και δεν πρόκειται να αλλάξουν.

Τα ωφέλη και για τις δύο εταιρείες θα είναι πολλά. Αρχικά το Instagram από μια ομάδα μόνο 13 ατόμων θα έχει δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τις τεράστιες δυνάμεις του Facebook σε design και engineering κι έτσι θα μπορεί να συνεχίσει την εξέλιξη του πολύ πιο γρήγορα και με σιγουριά. Αυτή η εξαγορά είναι ένα σημαντικό βήμα για το Facebook, αφού πρώτη φορά κάνει μία τέτοια κίνηση να αποκτήσει μια υπηρεσία που ήδη έχει έναν τόσο μεγάλο αριθμό χρηστών.

Εδώ να σας υπενθυμίσουμε πως πριν από μερικές μέρες το Instagram κυκλοφόρησε μία έκδοση για την πλατφόρμα του Android, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε εκατομμύρια ακόμα κατόχους smartphones και tablets να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία. Στο timeline του Zuckerberg και στο blog του Instagram μπορείτε να διαβάσετε τις ανακοινώσεις των δύο CEOs σχετικά με την εξαγορά.

Σχολιάστε >
163 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.