Android apps: Instagram

Είναι γεγονός πως η έκρηξη των social media έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τους περισσότερους από εμάς, με αποτέλεσμα να ζούμε δύο παράλληλες «ζωές», την ψηφιακή και την πραγματική. Και αν μη τι άλλο, οι εντυπωσιακές δυνατότητες φωτογράφησης πού μας προσφέρουν τα σύγχρονα smartphones, μας δίνουν τη δυνατότητα να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας και στιγμιότυπα της καθημερινότητάς μας με τον κοινωνικό μας κύκλο, πιό εύκολα από ποτέ άλλοτε. Μια εφαρμογή πού αναμειγνύει τα social media με την φωτογραφία, λοιπόν, δε θα μπορούσε παρά να γίνει best seller…Meet Instagram (για Android, alas)!

To Instagram είναι μιά απλή σε σύλληψη εφαρμογή, ωστόσο πολύ χρήσιμη και διασκεδαστική. Μπορείτε να επιλέξετε μια οποιοδήποτε φωτογραφία από την gallery της συσκευής σας, ή να κάνετε capture μία εκείνη τη στιγμή και έπειτα με μία κίνηση να την ανεβάσετε σε όλα τα δημοφιλή social media πού συμμετέχετε: Facebook, Twitter, Foursquare, Tumblr, η φωτογραφία θα εμφανιστεί αυτόματα παντού, δημοσιευόμενη για τα μάτια των φίλων σας αλλά και διαθέσιμη για σχολιασμό φυσικά!

Οι δυνατότητες του Instagram όμως δεν σταματούν εδώ. Μπορείτε να έχετε τους δικούς σας followers αλλά και να κάνετε follow άλλους χρήστες, α λα twitter, ώστε να βλέπετε από πρώτο χέρι τις φωτογραφίες πού ανεβάζουν (και τούμπαλιν). “Likes” και “Comments” μπορούν να γίνουν και μέσω του Instagram, ενώ μπορείτε να κάνετε και “Share” τα στιγμιότυπα άλλων χρηστών, εάν σας άρεσαν πολύ. Η προβολή σε πλέγμα ή σε λίστα κάνει εύκολη και άνετη την πλοήγηση ανάμεσα στις φωτογραφίες, ενώ η ύπαρξη GeoTagging κάνει την αναζήτηση συγκεκριμένων τοποθεσιών παιχνιδάκι. Για όσους θέλουν να σκοτώσουν την ώρα τους, υπάρχει και πλήρης λίστα με τις πιό δημοφιλείς φωτογραφίες των τελευταίων ωρών στο Instagram...enjoy!

Το κεντρικό πλήκτρο στο UI του Instagram ανοίγει την κάμερα ή την gallery του smartphone για να επιλέξετε την φωτογραφία προς ανέβασμα. Όποιον από τους δύο δρόμους και να πάρετε, η μετέπειτα διαδικασία είναι η ίδια: Κάνετε crop την φωτογραφία στο μέγεθος πού θέλετε και στη συνέχεια μπορείτε να εφαρμόσετε ένα από τα 17 διαφορετικά φίλτρα πού διατίθενται, για να της δώσετε ένα πιό retro, καλλιτεχνικό ή μυστήριο τόνο, να προσθέτε πλαίσιο, να παίξετε με το contrast της και να την περιστρέψετε. Τέλος, επιλέγετε τα social media στα οποία θα εμφανιστεί και απ/ενεργοποιείτε το GeoTagging, είστε έτοιμοι!

To Intagram για Android μπορείτε να κατεβάσετε μέσω του Google Play, αλλά ρίχτε και μια ματιά στο http://instagr.am/

To review έγινε με το Sony Xperia Mini Pro, ευγενική προσφορά της Sony Mobile – http://www.sony.gr & http://www.sonymobile.com

 

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.