Έρχεται πιθανή αντικατάσταση του Windows Live Messenger από το Skype

Μπορεί η Microsoft να εξαγόρασε το Skype δίνοντας $8,5 δις την άνοιξη του 2011, όμως φτάσαμε στο φθινόπωρο του 2012 για να δούμε πιο αναλυτικά τι είχε στο μυαλό της η εταιρεία του Redmond. Πηγές του The Verge υποστηρίζουν πως στους επόμενους μήνες η Microsoft θα συγχωνεύσει τις δύο υπηρεσίες, με το Windows Live Messenger να είναι ο χαμένος της υπόθεσης. Η ανακοίνωση της αντικατάστασης αυτής μπορεί να γίνει ακόμα και μέσα στη βδομάδα που διανύουμε.

Το Windows Live Messenger στηρίζεται στην υπηρεσία Messenger για να μεταφέρει τα μηνύματα. Επίσης, ήδη ένα μεγάλο μέρος των IMs στο Skype, πιο συγκεκριμένα το 80%, περνάει μέσα από το Messenger της Microsoft. Το γεγονός πως οι και δύο εφαρμογές στηρίζονται στο Messenger δείχνει πως η εξέλιξη που σας περιγράφουμε είναι αρκετά πιθανή και πως η Microsoft προετοιμάζει το έδαφος για κάτι τέτοιο εδώ και μήνες.

Σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουμε, οι επαφές από το Windows Live Messenger θα ενσωματωθούν σε αυτές του Skype, ενώ δε θα αλλάξει κάτι στον τρόπο που επικοινωνούμε με αυτές. Από τη στιγμή που και οι δύο εφαρμογές ανήκουν στη Microsoft, η απόσυρση του Windows Live Messenger μόνο θετική μπορεί να είναι για τους χρήστες, αφού η παρουσία και των δύο μόνο σύγχυση μπορεί να προκαλεί.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.