Τι συμβαίνει με τους χάρτες της Apple στο iOS 6;

Οι άνθρωποι της Google πιστεύουμε πως θα είναι αρκετά χαρούμενοι τις τελευταίες 1-2 μέρες. Οι λόγοι έχουν να κάνουν με τους νέους χάρτες που δημιούργησε η Apple και τους οποίους χρησιμοποιεί στο iOS 6, δίνοντας έτσι ένα τέλος σε μια μακροχρόνια συμφωνία που της επέτρεπε να χρησιμοποιεί τα Google Maps. Οι πρώτες εντυπώσεις όμως από τους χάρτες της Apple, δεν δείχνουν πως η εταιρεία έκανε τη σωστή επιλογή. Ή τουλάχιστον δείχνουν πως βιάστηκε.

Μπορεί για τις περιοχές εντός ΗΠΑ η κατάσταση των χαρτών να είναι καλή, αλλά όταν αναφερόμαστε στον υπόλοιπο κόσμο, συναντάμε πολλά προβλήματα. Μερικές πόλεις, όπως το Uckfield, βρίσκονται σε λάθος θέση, άλλες, όπως το Solihull, απουσιάζουν εντελώς, αεροδρόμια εμφανίζονται ξαφνικά πάνω από περιοχές που περιλαμβάνουν σπίτια, σχολεία και καφετέριες και άλλα πολλά.

Με αφορμή τα λάθη που εμφανίζονται στους χάρτες, οι χρήστες ανεβάζουν στο Twitter και το Instagram διάφορες φωτογραφίες. Στο Tumblr μάλιστα, το The Amazing iOS 6 Maps περιλαμβάνει φωτογραφίες με όλα τα περίεργα που συναντάει κανείς σήμερα. Ανάμεσα σε αυτές και η παρακάτω, όπου στην ερώτηση για το πως πάμε από την Αθήνα στο Ηράκλειο, οι χάρτες της Apple μας στέλνουν μέσω Τουρκίας και μια διαδρομή 1930 km!

Η Nokia βρήκε ήδη αφορμή να υποστηρίξει πως οι χάρτες που προσφέρει είναι καλύτεροι της Apple. Ας μην ξεχνάμε, πως οι επόμενοι μήνες είναι πολύ κρίσιμοι για την εταιρεία από τη Φιλανδία, αφού η επιτυχία ή η αποτυχία του Lumia 920 μπορεί να κρίνει πολλά για το δρόμο που θα ακολουθήσει. Επιπλέον, από την τρέχουσα κατάσταση έχει να κερδίσει πολλά και η Google, αφού ακούγεται πως μια επίσημη εφαρμογή των Google Maps βρίσκεται ήδη το App Store και περιμένει την έγκριση της Apple για να κυκλοφορήσει.

Για να είμαστε δίκαιοι, αντίστοιχα προβλήματα είχαν τα Google Maps όταν πρωτοεμφανίστηκαν πριν από περίπου 7 χρόνια, όμως και πάλι αυτό δεν δικαιολογεί την Apple. Αφού έβλεπε πως οι χάρτες δεν είναι ικανοποιητικοί, έπρεπε να καθυστερήσει την κυκλοφορία τους. Η Apple πάντως, έχει δηλώσει πως οι χάρτες βασίζονται σε κάποιο βαθμό στο crowdsourcing, οπότε θα βελτιώνονται καθώς περισσότεροι χρήστες τους χρησιμοποιούν.

Μέχρι τότε όμως, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις...

[via] [via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Τι συμβαίνει με τους χάρτες της Apple στο iOS 6;”

  1. Ο/Η xrbo λέει:

    Δεν ξέρω πόσες από τις εικόνες της ιστοσελίδας http://theamazingios6maps.tumblr.com/ είναι αληθινές, αλλά έχει αρκετή δόση χιούμορ!