Πόσο μπορεί να κοστίζει το iPad Mini;

Η προηγούμενη βδομάδα ανήκε στην Apple και στο iPhone 5, το οποίο παρουσιάστηκε από το San Fransisco της California. Σύντομα όμως, η Apple θα έχει ξανά την τιμητική της, αφού αν τελικά οι φήμες αποδειχθούν αληθινές (πιστεύουμε πως είναι), η εταιρεία θα παρουσιάσει μέσα στον Οκτώβριο το iPad Mini. Πρόκειται για μια μικρότερη έκδοση του iPad, με την οποία έχει ως στόχο να μπει στην αγορά των πιο οικονομικών tablets, όπου η Google και η Amazon έχουν δώσει αξιόλογες προτάσεις.

Το νέο iPod Touch θα παίξει σημαντικό ρόλο, τόσο στα χαρακτηριστικά, όσο και στην τιμή του iPad Mini, αφού μπορούμε να υποθέσουμε πως το τελευταίο θα είναι μια μεγέθυνση του πρώτου. Όπως δηλαδή το iPad είναι μια μεγέθυνση του iPhone. Περιμένουμε να περιλαμβάνει την ίδια τεχνολογία στην οθόνη που είδαμε προχθές, όπου η επιφάνεια που ήταν υπέυθυνη για να αναγνωρίζει την αφή ενώνεται με την κανονική οθόνη, και τον ίδιο dock connector.

Όταν είδαμε πως το iPod Touch 5ης γενιάς θα ξεκινάει από τα $299, πολλοί σκέφτηκαν μήπως το iPad Mini δεν είναι τίποτα παραπάνω από φήμες. Ο λόγος είναι πως όλοι περιμέναμε το iPod Touch να ξεκινάει από τα $199 (όπως ακριβώς και το προηγούμενο), έτσι ώστε η αντίστοιχη τιμή του iPad Mini να είναι στα $249 και έτσι να "χτυπάει" τα Kindle Fire και Nexus 7. Οπότε υπέθεσαν πως το iPad Mini θα ξεκινάει από τα $349, ένα ποσό αρκετά μεγαλύτερο από αυτό που περιμέναμε.

Ο λόγος όμως που η Apple βγάζει το iPad Mini, είναι για να ανταγωνιστεί τα άλλα δύο tablets. Άρα η τιμή πρέπει να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα. Τι μπορεί να κόψει πρώτο από το μικρότερο iPad, χωρίς να αφαιρεί λόγους για να το αγοράσει κάποιος; Τη μνήμη. Το νέο iPod Touch ξεκινάει από τα 32 GB, τα οποία είναι παραπάνω από ικανοποιητικά. Γι αυτό το λόγο το iPad Mini θα ξεκινάει από τα 16 GB. Έτσι, η Apple θα καταφέρει και να μειώσει το κόστος για την ίδια, αλλά και να μας προσφέρει μια συσκευή που θα περιλαμβάνει όλα τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά που βλέπουμε στο iPod Touch.

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.