Το Google Knowledge Graph φέρνει έξυπνα αποτελέσματα αναζήτησης

Η Google αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούμε αναζήτηση, εγκαινιάζοντας το Knowledge Graph. Η μηχανή αναζήτησης "διαβάζει" τα keywords που δίνουμε και αναγνωρίζει συγκεκριμένες λέξεις ανάμεσα σε αυτά. Χρησιμοποιώντας μία βάση δεδομένων που έχει δημιουργήσει, η οποία περιλαμβάνει πάνω από 500 εκατομμύρια ανθρώπους, τοποθεσίες και αντικείμενα και πάνω από 3,5 δις γεγονότα που συνδέουν την πρώτη λίστα, θα εμφανίζει άμεσα τις πληροφορίες που αναζητούμε.

Πρόκειται για μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και αλλαγές που έχουν γίνει στην Google. Από σήμερα λοιπόν κάποιοι χρήστες θα αρχίσουν να βλέπουν στα δεξιά των αποτελεσμάτων αναζήτησης τις προτάσεις που προκύπτουν από το Knowledge Graph. Ανάλογα με το τι γράφουμε στο πεδίο αναζήτησης, θα βλέπουμε για παράδειγμα την ημερομηνία γέννησης ενός καλλιτέχνη, το σύντομο βιογραφικό ενός επιστήμονα, το ύψος ενός βουνού, τα πιο γνωστά βιβλία ενός συγγραφέα και άλλα πολλά.

Αναζητώντας για τη Marie Curie, βλέπουμε το βιογραφικό της κατευθείαν μαζί με τα αποτελέσματα.

Επειδή πολλές φορές τα keywords που χρησιμοποιούμε δεν είναι ξεκάθαρα ως προς το τι θέλουμε να βρούμε, η Google θα μας ζητάει να διευκρινήσουμε ποιο θέμα που μας ενδιαφέρει. Ψάχνοντας με το keyword "Andromeda" για παράδειγμα, θα βλέπουμε προτάσεις για αναζήτηση συμφωνα με (1) τον γαλαξία, (2) την τηλεοπτική σειρά ή (3) το σουηδικό συγκρότημα, αφού πλέον η Google θα μπορεί να καταλαβαίνει τη διαφορά στο νόημα των λέξεων.

Το Knowledge Graph αποτελεί ένα σπουδαίο βήμα προς ένα web που σκέφτεται για εμάς, πριν από εμάς, προς την επόμενη γενιά της αναζήτησης. Η Google ανέκαθεν πίστευε πως η καλύτερη μηχανή αναζήτησης είναι εκείνη που καταλαβαίνει αυτό ακριβώς που θέλουμε να αναζητήσουμε, χωρίς εμείς να χρειάζεται να της δίνουμε πολλές πληροφορίες για επεξεργασία. Σταδιακά οι χρήστες που χρησιμοποιούν τα English (US) στην Google θα αρχίσουν να βλέπουν τα αποτελέσματα που τους βρίσκει η εταιρεία με τη βοήθεια του Knowledge Graph.

Ιδιαίτερα για τις mobile συσκευές, δηλαδή τα smartphones και τα tablets, η Google ακολούθησε μια διαφορετική τακτική. Ο λόγος είναι πως εκεί κάθε pixel και κάθε KB που καταναλώνεται έχει σημασία, οπότε έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος ώστε οι χρήστες να βρίσκουν πιο γρήγορα αυτό που θέλουν. Το Knowledge Graph θα λειτουργεί στις περισσότερες συσκευές που τρέχουν Android 2.2+ ή iOS 4+.

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.