Το Facebook προσφέρει 50,6 εκατομμύρια επιπλέον μετοχές με τιμή $34-$38

Από χθες το απόγευμα δημοσίευμα του TechCrunch ανέφερε πως το Facebook σκοπεύει να διαθέσει 50,6 εκατομμύρια επιπλέον μετοχές προς πώληση και πως η τιμή ανά μετοχή θα κυμαίνεται ανάμεσα στα $34 και $38. Όπως αποδεικνύεται σήμερα, οι πηγές τους είχαν δίκιο. Το Facebook κατέθεσε μία ακόμα τροποποίηση του S-1 στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, στην οποία αναφέρονται οι πληροφορίες για τις νέες μετοχές που διέρευσαν νωρίτερα. Μετά από αυτήν την εξέλιξη είναι πιθανό η αξία του Facebook να φτάσει τα $103 δις.

Συνολικά θα διατεθούν 337,5 εκατομμύρια μετοχές με το σύμβολο FB. Στόχος της εταιρείας είναι να μαζέψει $14,7 δις από αυτή τη διαδικασία. Το απόσπασμα που μας ενδιαφέρει από το έγγραφο που κατατέθηκε είναι το:

We and the selling stockholders have granted the underwriters the right to purchase up to an additional 50,612,302 shares of Class A common stock to cover over-allotments.

We anticipate that the initial public offering price will be between $34.00 and $38.00 per share.

Πριν από αυτήν την εξέλιξη ακούγαμε πως η τιμή της κάθε μετοχής θα είναι μεταξύ $28 και $35, κάτι που θα οδηγούσε την αξία του Facebook κάπου ανάμεσα στα $77 και $96 δις. Τώρα ιδανικά αυτή θα αγγίξει τα $103 δις. Περισσότερα θα γνωρίζουμε την Παρασκευή, όταν και αναμένεται να ολοκληρωθεί το IPO της εταιρείας.

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.