Από 13 ετών στο… Google+

 

Η Google, ανοίγει την πόρτα στους εφήβους στο δικό της μέσω κοινωνικής δικτύωσης, καθώς πλέον ακόμα και από την αρχή της εφηβείας ένα παιδί μπορεί να αρχίσει την περιήγησή του στο Google+. Σας θυμίζει κάτι αυτό; Μα φυσικά το Facebook, στο οποίο για να εγγραφεί κάποιος απαιτείται να είναι τουλάχιστον 13 ετών.

Ο αντιπρόεδρος της διαχείρισης προϊόντων της Google, Bradley Horowitz, ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες πως όποιος είναι αρκετά μεγάλος ηλικιακά για ένα λογαριασμό Google (13 ετών και πάνω στις περισσότερες χώρες), είναι πλέον ικανός ώστε να δημιουργήσει το προφίλ του και στο Google+. H ανακοίνωση έγινε σχεδόν παράλληλα με τις βελτιώσεις ασφαλείας της υπηρεσίας για τους εφήβους, που αφορά το sharing, το video chat και τις ειδοποιήσεις, αλλά και λίγες μέρες μετά από την αλλαγή πολιτικής της εταιρείας, σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται η χρήση nicknames κατά τη δημιουργία λογαριασμών. Οι περιορισμοί βέβαια διαφέρουν από χώρα σε χώρα, αφού σε Ισπανία και Ν.Κορέα προϋπόθεση είναι η ηλικία των 14 ετών, ενώ στην Ολλανδία το όριο ανέρχεται στα 16 έτη και πάνω. Ενημερωτικά, το όριο ηλικίας για τη δημιουργία λογαριασμού στο Twitter είναι επίσης τα 13 έτη.

Τι μέτρα ασφαλείας παίρνει όμως η Google, την ίδια στιγμή που επιτρέπει την είσοδο στο Google+ σε ένα 13χρονο παιδί; Μια από τις παραπάνω βελτιώσεις που αναφέραμε, αφορά ένα μήνυμα που εμφανίζεται όταν ένας έφηβος επιχειρεί να μοιραστεί πληροφορίες με ανθρώπους που βρίσκονται εκτός των κύκλων του. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Όταν μοιράζεσαι περιεχόμενο δημοσίως, άνθρωποι οι οποίοι δεν τους έχεις προσθέσει στους κύκλους σου θα μπορούν να δούνε τη δική σου ανάρτηση, αλλά και να τη σχολιάσουν.»

Επίσης, η Google θέτει όρια στο δικό της video chat, το Hangout, όταν αυτό χρησιμοποιείται από κάποιον έφηβο. Τι ακριβώς συμβαίνει όμως; Αν κάποιος άγνωστος (εκτός των κύκλων του εφήβου) γίνεται μέλος σε μια τέτοια συνομιλία, τότε η υπηρεσία απενεργοποιεί το μικρόφωνο και τη δυνατότητα αναπαραγωγής video. Ωστόσο, είναι αξιοσημείωτο ότι δεν απομακρύνει τον ξένο που εισέρχεται σε συνομιλία του εφήβου, μια κίνηση η οποία πιθανότητα να απευθύνεται σε αυτούς τους εφήβους που από λάθος ή αφέλεια δημιούργησαν μια δημόσια και όχι μια ιδιωτική συζήτηση. Σε ότι αφορά τις ειδοποιήσεις, περιορίζονται και αυτές με τη σειρά τους μόνο στα άτομα που ανήκουν στους κύκλους ενός εφήβου, ώστε να μην μπορεί κάποιος άγνωστος να στείλει instant message.

Αυτό που γίνεται πάντως αντιληπτό, είναι ότι η Google προσπαθεί να δώσει μια ώθηση στους εγγεγραμμένους χρήστες του Google+, τη στιγμή που έχει φτάσει τον αριθμό των 90 εκατομμυρίων λογαριασμών. Έτσι, πέρα από το κατέβασμα του ορίου ηλικίας στα 13 έτη, είχαμε δει πρόσφατα το Google+ να εισέρχεται στο Gmail, αλλά και τις νέες προϋποθέσεις που απαιτούνται για τη δημιουργία ενός Google account.

[via]

Σχολιάστε >
3 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.