To Google account ζητά πλέον περισσότερα

 

Η Google, φαίνεται ότι έχει κάνει κάποιες σημαντικές αλλαγές στον τρόπο δημιουργίας ενός νέου λογαριασμού και για την ακρίβεια στα δεδομένα που ζητάει. Ενώ μέχρι πρότινος το μόνο που χρειαζόταν ήταν μια οποιαδήποτε διεύθυνση email και μερικές πληροφορίες τοποθεσίας του χρήστη, πλέον είναι απαραίτητη η δημιουργία λογαριασμού Gmail και η «παρουσία» στο Google+.

Eκ πρώτης όψεως ίσως να μη φαίνεται ιδιαίτερα σημαντικό και ενοχλητικό, καθώς ένας νέος χρήστης μπορεί να δημιουργήσει έναν «εικονικό» λογαριασμό σε gmail και Google+, τους οποίους δε χρειάζεται να χρησιμοποιεί αν το επιθυμεί. Και το ζήτημα πολύ απλά τελειώνει εδώ. Πόσο όμως φιλικές ως προς τον χρήστη είναι οι νέες αυτές αλλαγές; Γιατί θα πρέπει ο χρήστης που απλά  επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τα Google Docs ή το ΥouΤube, να υποχρεώνεται να ακολουθήσει αυτά τα βήματα;  Ένα επιχείρημα που μπορεί να υπάρξει από την πλευρά της Google, είναι ότι όλα αυτά είναι απαραίτητα για την ενσωμάτωση των υπηρεσιών της, προσπερνώντας ίσως το έως τώρα ελκυστικό στοιχείο που ήθελε τους χρήστες να μπορούν να χρησιμοποιούν επιλεκτικά ορισμένα προϊόντα της εταιρείας. Aυτή η κατεύθυνση θυμίζει περισσότερο τακτική που εφαρμόζει το Facebook και η Apple, παρά το Google, όπως μέχρι στιγμής το γνωρίζαμε.

Ένας άλλος σημαντικός λόγος αυτών των αλλαγών στη δημιουργία νέου λογαριασμού, είναι ότι η Google έχει βάλει στόχο την αύξηση των λογαριασμών σε Google+ και Gmail. Τι συμβαίνει όμως όταν ο χρήστης επιθυμεί απλά και μόνο να έχει ένα λογαριασμό email, αρνούμενος να λαμβάνει ειδοποιήσεις για circles και για τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του Google+; Επιπλέον, κατά τη διάρκεια συμπλήρωσης της νέας φόρμας, δεν αναφέρεται σε κανένα σημείο ότι ο χρήστης συνδέθηκε με το Google+, αλλά απλά περιγράφει ότι γίνεται δημιουργία ενός Google account.

Για την ώρα, υπάρχουν κάποιες υπηρεσίες που ακόμα δεν είναι προσαρμοσμένες σύμφωνα με τα νέα πρότυπα δημιουργίας λογαριασμού Google, ωστόσο είναι βέβαιο ότι σύντομα θα γίνει η σχετική ενημέρωση. Πώς σας φαίνεται αυτή η ενοποίηση των υπηρεσιών της Google; Την προτιμάτε, ή μήπως όχι;

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.