Τo Google+ έρχεται δυναμικά μέσα στο Gmail

Ακόμα κι αν ανήκετε σε εκείνους που δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με το Google+ και παραμένετε πιστοί στο Facebook ή στο Twitter, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσετε τη στάση σας. Ο λόγος είναι πως στοιχεία του Google+ θα εμφανίζονται στο Gmail και στο Google Contacts, σε μια προσπάθεια της Google να εκμεταλλευτεί τη βάση των 200 εκατ. χρηστών του Gmail και να “χτυπήσει” το Facebook εκεί που πονάει.

Έτσι, καθώς διαβάζετε το e-mail που σας έστειλε κάποιος, θα μπορείτε να βλέπετε παράλληλα και το τελευταίο post που έκανε στο κοινωνικό δίκτυο της Google ή, αν δεν τον έχετε προσθέσει σε ένα κύκλο, να το κάνετε άμεσα από εκεί που βρίσκεστε εκείνη τη στιγμή. Το integration με το Google+ όμως δεν σταματάει εδώ, αφού πλέον μπορείτε να φιλτράρετε τα e-mails σύμφωνα με κάποιο Circle.

Το πιο ενδιαφέρον νέο όμως έχει σχέση με τις επαφές, αφού τα στοιχεία τους θα ανανεώνονται αυτόματα, εφόσον φυσικά διατηρούν ένα Google profile. Αν και πάλι κάποιοι θα δημιουργήσουν ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια του προσωπικού απορρήτου, θεωρώ πως οι περισσότεροι θα το αποδεχθούν, μιας και τα δεδομένα που θα εμφανίζονται αυτόματα στην κάρτα της κάθε επαφής, είναι αυτά που έτσι κι αλλιώς οι χρήστες μοιράζονται μέσω του profile τους.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.