Εσείς με τι ταχύτητα κατεβάζετε; [Infographic]

Internet σήμερα σημαίνει download και η ταχύτητα με την οποία κατεβάζουμε διάφορα αρχεία στον υπολογιστή, μας επηρεάζει καθημερινά. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα επηρεάζει ακόμα και τη διάθεσή σου να καθίσεις και να σερφάρεις στο PC ή να προσπαθήσεις να παρακολουθήσεις την αγαπημένη σου σειρά. Αποτελεί επίσης μια άχαρη ιστορία για τη χώρα μας, καθώς το σημερινό δίκτυο υπολείπεται σημαντικά σε ποιότητα και ταχύτητα μετάδοσης των δεδομένων, σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Το παρακάτω Infographic βγάζει ένα αποτέλεσμα: 580 kBps, που αποτελεί τη μέση ταχύτητα download στον κόσμο, αυτή τη στιγμή. Η έρευνα διεξήχθη κατά το διάστημα 1 έως 30 Ιουνίου 2011 από την Pando Networks, μια εταιρεία που ασχολείται με τη βελτιστοποίηση της μετάδοσης μεγάλων αρχείων στο internet, η οποία συλλέγοντας την ταχύτητα download από 21 εκατομμύρια gamers σε όλο τον κόσμο, έβγαλε το παραπάνω αποτέλεσμα. Τίθεται βέβαια το ερώτημα, αν οι gamers παιχνιδιών ΜΜΟ, όπως για παράδειγμα το Lord of the Rings Online, έχουν τις ταχύτερες συνδέσεις ή όχι.

Σε κάθε περίπτωση, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά: γρηγορότερη χώρα αναδεικνύεται η Ν.Κορέα με 2.202 kBps, ακολουθούμενη από  τη Ρουμανία (1.909 kBps), τη Βουλγαρία (1.611 kBps), τη Λιθουανία (1.463 kBps), τη Λετονία (1.377 kBps), την Ιαπωνία (1.364 kBps), τη Σουηδία (1.234 kBps), την Ουκρανία (1.190 kBps), τη Δανία (1.020 kBps)  και το Χονγκ Κόνγκ (992 kBps). Στην αντίπερα όχθη, οι πιο αργές χώρες κατεβάζουν με… 24 kBps (Kingdom of Lesoth – N. Αφρική), με 24 kBps στα Cook Islands (Ειρηνικός Ωκεανός), με 23 kBps (Union of Comoros – κοντά στη Μαδαγασκάρη), με 14 kBps (Central African Republic) και με 13 kBps στο Κονγκό. Αν παρατηρήσετε, σχεδόν όλες αυτές οι περιοχές ανήκουν στον ευρύτερο χάρτη της Αφρικής. Περισσότερα στο Infographic που ακολουθεί.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.