H Samsung υπόσχεται βελτίωση στην αυτονομία της μπαταρίας

Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορούν να σου συμβούν στον κόσμο της τεχνολογίας, είναι να θέλεις να χρησιμοποιήσεις το smartphone σου και να μην μπορείς! Πώς γίνεται αυτό; Φυσικά με την εξάντληση  της μπαταρίας που σε πολλές περιπτώσεις σήμερα δε βγάζει ούτε μια μέρα με φυσιολογική χρήση.

«Όταν ξυπνάτε και όταν πηγαίνετε για ύπνο, δε θέλουμε να νιώθετε άγχος για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας.» Mε αυτή τη φράση, ο αντιπρόεδρος των προϊόντων της Samsung, Κevin Packingham, διατύπωσε στη CES 2012 την πρόθεση της Κορεάτικης εταιρείας να ανακουφίσει τους πελάτες της από το πρόβλημα της μπαταρίας. Συνεχίζοντας, ανέφερε: «Η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο ότι τα smartphones που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά το 2012, θα είναι σε θέση να μένουν ανοιχτά για μια ημέρα με μέτρια έως βαριά χρήση.» Σήμερα, ενώ τα smartphones  προσθέτουν ολοένα και περισσότερα στοιχεία και χαρακτηριστικά, υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο γίνονται χειρότερα: η αυτονομία της μπαταρίας. Eίναι λογικό, καθώς έχουμε μεγαλύτερες και φωτεινότερες οθόνες, γρηγορότερους και ισχυρότερους επεξεργαστές, υποστήριξη δικτύων 4G LTE, τα οποία όμως συνδυαζόμενα συνεπάγονται και μείωση αυτονομίας. Η Samsung θα προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα, όχι μόνο με μεγαλύτερες μπαταρίες στα smartphones, αλλά με βελτίωση στον τρόπο με τον οποίο η συσκευή διαχειρίζεται για παράδειγμα μια αναζήτηση ενός Wi-Fi ή 4G LTE δικτύου.

Πρόσφατα, είδαμε τη Motorola να παρουσιάζει το Droid Razr Maxx, μια πιο ογκώδη έκδοση του Droid Razr με μεγαλύτερη μπαταρία (3.300 mAh) και κατά συνέπεια καλύτερη αυτονομία. Ανάλογη πρόταση παρουσίασε και η Samsung στην αγορά των ΗΠΑ με το Droid Charge, με μπαταρία 1600 mAh και αυτονομία 11 ωρών σε κατάσταση ομιλίας. Με την περυσινή χρονιά να βρίσκει την Κορεάτικη εταιρεία στην κορυφή των πωλήσεων smartphones ξεπερνώντας ακόμα και την Apple, φέτος αυτό που πρέπει να περιμένουμε από εκείνη, σύμφωνα με δηλώσεις της Samsung, είναι ένα τέλειο φινίρισμα και ποιότητα σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένου και της αυτονομίας της μπαταρίας.

Πόσοι από εσάς αλήθεια κυκλοφορείτε με καλώδια, φορτιστές και δεύτερη μπαταρία, προκειμένου το αγαπημένο σας smartphone να καταφέρει να βγάλει  μια ημέρα φορτωμένης χρήσης:

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.