1,2 δισεκατομμύρια downloads την τελευταία βδομάδα του 2011

 

Η τελευταία εορταστική εβδομάδα του 2011, επιφύλασσε μια μεγάλη άνοδο τόσο τις εφαρμογές που κατέβασαν οι χρήστες, όσο και στις συσκευές που ενεργοποιήθηκαν. Συνολικά από τα δύο μεγαλύτερα οn line Markets, το App Store και το Android Market, κατέβηκαν 1,2 δισεκατομμύρια εφαρμογές για πρώτη φορά, σημειώνοντας μεγάλη άνοδο από την ακριβώς προηγούμενη εβδομάδα που κυμαίνονταν στα 857 εκατομμύρια downloads.

Πρόκειται για μια αύξηση 60% σε σχέση με  τις εφαρμογές που κατέβηκαν νωρίτερα τον Δεκέμβριο, με την αγορά των ΗΠΑ να κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο με 509 εκατομμύρια downloads, ακολουθεί η Κίνα με 99 εκατομμύρια, η Μεγάλη Βρετανία με 81 εκατομμύρια. Οι Καναδοί ήρθαν τέταρτοι στη λίστα με 41 εκατομμύρια downloads και στην όγδοη θέση σε ότι αφορά τις νέες ενεργοποιήσεις συσκευών, όπως φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα. Αυτό αποτελεί σαφώς μια συνέχεια των δηλώσεων της Google που μιλούσαν για 3,8 εκατομμύρια ενεργοποιήσεις Android συσκευών, μέσα στην εβδομάδα των εορτών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Flurry, τα Χριστούγεννα δε συνδέονται άμεσα με τα τους παραπάνω αριθμούς για ορισμένες αγορές εκτός των ΗΠΑ, καθώς η Κίνα που φιγουράρει στη δεύτερη θέση, είναι μια χώρα όπου το 60% του πληθυσμού της δεν ταυτίζεται με μια συγκεκριμένη θρησκεία, ωστόσο η αλλαγή της χρονιάς σίγουρα αποτέλεσε σημαντική ευκαιρία για ανταλλαγή δώρων.

Όλοι οι παραπάνω αριθμοί και τα γραφήματα, οδηγούν σε ένα συμπέρασμα: παρόλο που πολλές αγορές ανά την υφήλιο  δεν έχουν μπει δυναμικά στο χώρο των smartphones, είναι σχεδόν βέβαιο ότι μέσα στο 2012 θα δούμε ότι το φράγμα των 1,2  δισεκατομμυρίων   downloads θα επαναληφθεί, ίσως  και ξεπεραστεί ανεξαρτήτως αν υπάρχει εορταστική περίοδος ή όχι.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.