Μειωμένος ο αριθμός των SMS που στέλνουμε

Τα SMS αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια έναν από τους βασικούς τρόπους επικοινωνίας, με τους νεότερους σε ηλικία να στέλνουν πολλές 10άδες μηνύματα καθημερινά. Οι εποχές όμως αλλάζουν και η εμφάνιση νέων τρόπων για αποστολή μηνυμάτων αποτυπώνεται στα στατιστικά των ημερών των Χριστουγέννων. Σε πολλές περιοχές του κόσμου παρατηρήθηκε μείωση στον αριθμό των SMS που ανταλλάξαμε φέτος, η οποία σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζει το 22%.

Την μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση (22%) τη συναντούμε στη Φιλανδία, όπου ο μεγαλύτερος πάροχος στη χώρα, ο Sonera, κατέγραψε την παραμονή των Χριστουγέννων μόλις 8,5 εκατομμύρια SMS, δηλαδή 2,4 εκατομμύρια πιο κάτω από την αντίστοιχη ημέρα του 2010. Ομοίως, μείωση στον αριθμό των SMS παρατηρήθηκε στην Αυστραλία (9%) και στο Χονγκ Κονγκ (14%).

Έρχεται το τέλος του SMS; Μπορεί. Φέτος είναι η πρώτη φορά για μένα, που οι προσωπικές εορταστικές ευχές που δέχθηκα μέσω SMS ήταν λιγότερες σε αριθμό από εκείνες που δέχθηκα μέσω DMs, iMessage, Viber και Facebook Messenger. Καθώς περισσότεροι χρήστες αποκτούν κάποιο smartphone και γνωρίζουν καλύτερα τις δυνατότητες του, είναι λογικό να προτιμούν διάφορα μέσα που λειτουργούν μέσω IP για να επικοινωνήσουν με τους φίλους και τους γνωστούς τους αντί του -πιο παλιού- SMS.

Παρατηρήσατε και εσείς κάτι αντίστοιχο τα φετινά Χριστούγεννα;

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.