RIM: BlackBerry 10. Όχι BBX

Ενώ η Research In Motion εδώ και αρκετό καιρό είχε ανακοινώσει ότι η ονομασία του νέου της λειτουργικού συστήματος θα είχε την ονομασία ΒΒΧ, εδώ και μερικές ημέρες, έκανε γνωστό ότι η ονομασία αυτή αλλάζει. Στο συνέδριο BlackΒerry DevCon Asia που πραγματοποιήθηκε στις 7-8 Δεκεμβρίου 2011, η RIM ανακοίνωσε ότι το λειτουργικό σύστημα που ήδη αναπτύσσει και θα συντροφεύσει όλα τα μελλοντικά της smartphones, ονομάζεται BlackΒerry 10.

Ο λόγος που η Καναδική εταιρεία οδηγήθηκε σε αναγκαστική αλλαγή του ονόματος, οφείλεται στην απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ η οποία απαγορεύει τη χρήση BBX από τη RIM, μετά από νομική καταγγελία της BASIS, μιας εταιρείας ανάπτυξης λογισμικού η οποία ήδη χρησιμοποιεί την ονομασία ΒΒΧ. Στο σημείο αυτό, να σημειώσουμε ότι το BlackΒerry 10 είναι στην ουσία το λειτουργικό σύστημα QNX  που έχουμε δει εδώ και αρκετούς μήνες στο tablet της εταιρείας, PlayBook. Στο ίδιο συνέδριο, ανακοινώθηκε επίσης ότι οι πρώτες BlackΒerry 10 συσκευές θα φθάσουν στην αγορά προς το τέλος του 2012, καθώς η RIM είναι αποφασισμένη να εξοπλίσει τη νέα γενιά smartphones με ολοκληρωμένους LTE-dual core επεξεργαστές, οι οποίοι είναι σε έλλειψη όπως σημειώνει. Στο άκουσμα αυτής της είδησης, οι επενδυτές αντέδρασαν και οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν. Για να μετριάσουν τις αντιδράσεις, τα δυο βασικά στελέχη της RIM, Mike Lazaridis και Jim Balsillie,  ανακοίνωσαν το κόψιμο των μισθών τους στο 1 δολάριο για ένα χρόνο!

Όλα αυτά, μέσα σε μια πραγματικότητα που θέλει την Καναδική εταιρεία να έχει μειωμένα κέρδη κατά 71%, φτάνοντας τα 265 έναντι 911 εκατομμυρίων δολαρίων σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2011. Επιπλέον, η RIM είχε 485 εκατομμύρια δολάρια ζημιά από τις χαμηλές πωλήσεις PlayBook, και άλλα 54 εκατομμύρια δολάρια εξαιτίας της διακοπής της υπηρεσίας BlackΒerry Messenger που σημειώθηκε το διάστημα αυτό. H κατάσταση ίσως να μην είναι τόσο άσχημη για την RIM, αν στα στοιχεία αυτά προσθέσει κανείς ότι τα έσοδα σε σχέση με την περυσινή περίοδο κατήλθαν στα 5,17 από 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια και οι πωλήσεις συσκευών έφθασαν τα 14 εκατομμύρια το τρίτο τρίμηνο, ένας αριθμός που ήταν στους αρχικούς στόχους της εταιρείας. Ωστόσο, η χρονιά για την Καναδική εταιρεία αναμένεται να είναι δύσκολη, λόγω της πλήρους αντικατάστασης του λειτουργικού της συστήματος που επιχειρεί.

[via] [via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.