Οι έφηβοι στέλνουν πάνω από 3.000 SMS το μήνα

Αλήθεια, πόσες φορές έχουμε δει όταν είμαστε έξω για καφέ ή ποτό, ανθρώπους να είναι κυριολεκτικά κολλημένοι πάνω από το κινητό τους τηλέφωνο, στέλνοντας SMS και ανανεώνοντας τον λογαριασμό τους στο Facebook ή το Twitter; Αυτό μπορεί να αποτελεί λίγο πολύ χαρακτηριστικό όλων των ηλικιών, ωστόσο είναι πιο έντονο στις εφηβικές ηλικίες.

Έτσι, σύμφωνα με έκθεση της Nielsen, μιας εταιρείας που κυρίως ερευνά και αναλύει τη συμπεριφορά των καταναλωτών, η μεγαλύτερη αύξηση στη μηνιαία διακίνηση δεδομένων παρατηρείται στους εφήβους, περισσότερο από κάθε άλλη ηλικιακή ομάδα. Εξετάζοντας το τρίτο τρίμηνο του 2011 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, οι έφηβοι (ηλικίες 13-17) αύξησαν κατά 256% τη διακίνηση δεδομένων ανά μήνα και συγκεκριμένα από 90 ΜΒ σε 321 ΜΒ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ των ηλικιακών ομάδων, ωστόσο τα σκήπτρα στην κατανάλωση δεδομένων κατέχει η ομάδα 25-34 με 578 ΜΒ μηνιαίως.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, η Nielsen υποστηρίζει ότι το SMS είναι ο «βασιλιάς» στα κινητά τηλέφωνα των εφήβων, καθώς ο κάθε νέος 13-17 ετών, στέλνει κατά μέσο όρο 3.417 μηνύματα κειμένου ανά μήνα, κάτι που αντιστοιχεί σε περίπου 7 SMS για κάθε ώρα που είναι ξύπνιοι. Επίσης, ένα άλλο στοιχείο είναι ότι στους έφηβους, η αποστολή περισσότερων SMS συνεπάγεται μικρότερη χρήση φωνητικών κλήσεων, ενώ παράλληλα, ο όγκος της χρήσης μηνυμάτων φθίνει καθώς αγγίζουμε ολοένα και μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδες ανθρώπων. Τέλος, στην ερώτηση προς τους εφήβους, γιατί προτιμούν τα SMS έναντι των φωνητικών κλήσεων, το 22% απάντησε «faster», το 21% «easier» και το 18% «more fun».

Όσοι λοιπόν έχετει παιδιά σε εφηβική ηλικία, φροντίστε να τους εξασφαλίσετε ένα  δυνατό πρόγραμμα δωρεάν SMS!

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.