#tutorpool: Γιατί το Ελληνικό internet βοηθάει τους μαθητές

Tutorpool

Κάθε μέρα που περνάει, αποδεικνύεται όλο και πιο έντονα ότι τα social networks έχουν έρθει για να αλλάξουν ολοκληρωτικά την ζωή μας και την καθημερινότητα μας. Η δυνατότητα συντονισμού ανθρώπων που δεν γνωρίζονται για την επίτευξη ενός κοινού σκοπού φαίνεται να έχει γίνει πλέον πιο εύκολη από ποτέ. Ακόμα και σε πιο μικρές αγορές, όπως η Ελληνική, οι άνθρωποι μπορούν να συνεργαστούν. Τελευταία απόδειξη των παραπάνω αποτελεί το #tutorpool.

Τι όμως είναι το #tutorpool; Πρόκειται για μία συλλογική προσπάθεια που θέλει να φέρει κοντά τους μαθητές που χρειάζονται εξωσχολική βοήθεια με τους καθηγητές που μπορούν να την προσφέρουν. Όμως, το κόστος των μαθημάτων είναι μηδενικό καθώς οι γονείς των μαθητών δεν πληρώνουν τους καθηγητές. Όχι επειδή δεν θέλουν αλλά επειδή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα. Οι καθηγητές το γνωρίζουν αυτό και εθελοντικά βοηθούν τους μαθητές.

Περισσότερες πληροφορίες για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία μπορείτε να βρείτε στο #tutorpool Twitter hashtag και στο επίσημο site (που ακόμα βρίσκεται υπό κατασκευή). Όλοι οι διαθέσιμοι καθηγητές έχουν προστεθεί στο #tutorpool Google Map και μπορεί ο γονιός να δει αν συμμετέχει κάποιος από την γειτονιά του ώστε να βοηθήσει το παιδί του.

Προσωπικά, επικροτώ αυτές τις ενέργειες και χαίρομαι που η Ελληνική κοινωνία δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τον συνάνθρωπο εκμεταλλευόμενη την τεχνολογία. Εξάλλου, στόχος της τεχνολογίας είναι ακριβώς αυτός: να κάνει την ζωή μας καλύτερη και ευκολότερη..

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.