Nokia Lumia 800: «Sold out»;

To τελευταίο διάστημα, πολλά έχουν ακουστεί για την πορεία των πωλήσεων της νέας συσκευής της Νokia, το Lumia 800, δημιουργώντας μια αρκετά μπερδεμένη εικόνα. Οι αρχικές εκτιμήσεις της εταιρείας σημείωναν πως στο τέλος του τέταρτου τριμήνου, θα διατίθονταν περίπου 2 εκατομμύρια συσκευές, όμως ο αναλυτής James Faucette φαίνεται πως έχει διαφορετική άποψη, αναφέροντας πως τελικά το ενδιαφέρον των καταναλωτών ήταν χαμηλότερο από το αναμενόμενο, με αποτέλεσμα τώρα οι εκτιμήσεις να μιλούν για τη διάθεση 500.000 συσκευών στην ίδια πάντα περίοδο. Παράλληλα, ο αναλυτής Pierre Ferragu, υποστήριξε με δηλώσεις του πως οι νέες συσκευές Νokia με λειτουργικό σύστημα Windows Phone 7, δεν προσφέρουν καμιά επαναστατική καινοτομία, αλλά ούτε και ιδιαίτερα προσιτή τιμή, ώστε να τραβήξουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών.

Όλα αυτά, ενώ η Νokia εξακολουθεί να δηλώνει ότι το λανσάρισμα του νέου Lumia 800 στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι το καλύτερο στην ιστορία της εταιρείας, αφήνοντας ασχολίαστες τις νέες εκτιμήσεις. Ωστόσο, το ερώτημα που τίθεται είναι το πόσο μεγάλο ήταν το λανσάρισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, πόσες δηλαδή αρχικά μονάδες προορίζονταν να διατεθούν στα ράφια των καταστημάτων. Γιατί είναι εντελώς διαφορετική κατάσταση, ένα «sold out» των 2 εκατομμυρίων μονάδων, από ένα «sold out» των 500.000 μονάδων, αριθμός μειωμένος από τον ίδιο τον κατασκευαστή λόγω μειωμένου ενδιαφέροντος.

Η Νokia, είναι βέβαιο ότι έχει επενδύσει πολλά στη συνεργασία της με τη Microsoft, έχοντας επιλέξει ξεκάθαρα στρατόπεδο στην παγκόσμια αγορά των smartphones, γι αυτό και είναι προσεκτική, ίσως μάλιστα επιθυμεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, καθώς το νέο Lumia 800 έχει κυκλοφορήσει σε μερικές μόνο αγορές, προορίζοντας τη διάθεσή του στις ΗΠΑ πιθανότητα τη νέα χρονιά. Και αυτό σημαίνει πολλά.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.