Ετοιμαστείτε για το Microsoft Kinect αποκλειστικά για Windows

Μπορεί το Microsoft Kinect να έχει σχεδιαστεί για το Xbox 360, όμως αυτό δεν σταμάτησε πολλούς να το χρησιμοποιούν σε συνδυασμό με τον υπολογιστή, δημιουργώντας παράλληλα τα γνωστά σε όλους μας πια Kinect hacks. Η Microsoft δεν προσπάθησε ποτέ να περιορίσει αυτή του την επιτυχία και μάλιστα το προηγούμενο καλοκαίρι μας έδωσε τελικά το Kinect SDK, το οποίο επιτρέπει στους developers να δημιουργούν εφαρμογές για Windows, με μόνο όριο τη φαντασία τους. Τώρα προχωράει ακόμα ένα βήμα μπροστά, ανακοινώνοντας πως μέσα στο 2012 θα δημιουργηθεί ένα Kinect αποκλειστικά για PC.

Η Microsoft προχώρησε σε τροποποιήσεις κάποιων στοιχείων υλικού και του firmware του πρώτου μοντέλου, με αποτέλεσμα αυτό να μπορεί πλέον να λειτουργήσει ακόμα καλύτερα στο περιβάλλον των Windows. Το νέο Kinect θα μπορεί να εστιάζει σε αντικείμενα που βρίσκονται έως και 50 εκ. κοντά στους αισθητήρες, ένα feature που η πλειοψηφία των developers ζητούσαν να υλοποιηθεί, μιας και μέχρι σήμερα οι χρήστες έπρεπε να στέκονται σε απόσταση μεγαλύτερη του 1,5 μ..

Μέσα στους επόμενους μήνες θα μάθουμε περισσότερα για τη μορφή και για τις επιπλέον βελτιώσεις που θα έχει το νέο Kinect. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλω πολύ να το δοκιμάσω σε συνδυασμό με τις εφαρμογές που χρησιμοποιώ καθημερινά.

[via] [image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.