Το SDK του Microsoft Kinect είναι επίσημα εδώ!

Microsoft Kinect

Ο Steve Jobs έχει δηλώσει πως βρισκόμαστε στην post-pc εποχή. Πλέον, κινούμαστε γύρω από τις εμπειρίες των χρηστών και το τι πραγματικά τους ικανοποιεί, άσχετα με το hardware. Η Microsoft το έχει συνειδητοποιήσει και αυτός ήταν ο λόγος που έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο Kinect. Παρόλο που ξεκίνησε ως ένα "add-on" του Xbox, γρήγορα μετατράπηκε σε ένα gadget που ο κάθε developer μπορούσε να εκμεταλλευτεί για να φτιάξει το δικό του περίεργο - τρελό - ξεχωριστό hack.

Η Microsoft δεν έκανε ποτέ προσπάθειες να περιορίσει αυτό το φαινόμενο και σήμερα αποφάσισε ότι ήρθε η στιγμή να το υποστηρίξει πλήρως και επίσημα. Κατά την διάρκεια του Microsoft Mix event, ανακοίνωσε ότι το SDK ήδη ετοιμάζεται και θα είναι διαθέσιμο προς download μέσα στην άνοιξη. Το μόνο όριο στις δυνατότητες του Kinect είναι η φαντασία των developers.

Είδαμε πόση δύναμη έχουν αφού, χάρη σε αυτούς κυρίως, αναδείχθηκαν τα smartphones και τα tablets στην παγκόσμια αγορά. Δεν μπορώ να φανταστώ το τηλέφωνο μου χωρίς Angry Birds, Dropbox, Analytiks, Facebook, Twitter ή AthensBook. Μένει να δούμε πώς θα χρησιμοποιηθούν οι δυνατότητες του Kinect και τι ενδιαφέρουσες εφαρμογές θα παρουσιαστούν. Θα καταφέρουν να αλλάξουν τις καθημερινές μας συνήθειες όπως έγινε με τις οθόνες αφής?

[via]

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “Το SDK του Microsoft Kinect είναι επίσημα εδώ!”

  1. Ο/Η hyperspaced λέει:

    Εγώ δε μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου, το λόγο ύπαρξής μου, χωρίς Angry Birds, Twitter και Facebook.

    ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ !

  2. Ο/Η Dimitris Kalogeropoulos λέει:

    Δεν μίλησα ούτε για τον εαυτό μου, ούτε για τον λόγο ύπαρξης μου. Για το κινητό μου τηλέφωνο μίλησα. Νομίζω ότι, καλώς ή κακώς, πολλοί θα συμφωνήσουν μαζί μου! :)