Τα W7 και W8 θα είναι τα πιθανά πρώτα Nokia smartphones με WP7

Μπορεί τον Φεβρουάριο να ανακοινώθηκε η συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Microsoft και Nokia, όπου η δεύτερη θα χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα της πρώτης, αλλά χρειάστηκαν 2 μήνες για να έρθουν οι πρώτες φήμες σχετικά με τα πρώτα smartphones που θα φέρουν τα Windows Phone 7.

Ο Eldar Murtazin, αρχισυντάκτης του ρωσικού Mobile Review, που στο παρελθόν έχει γράψει για αρκετές φήμες σχετικές με κινητά τηλέφωνα οι οποίες βγήκαν αληθινές, ισχυρίζεται, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, πως τα πρώτα κινητά τηλέφωνα της Nokia με λειτουργικό WP7  θα είναι τα W7 και W8, ακολουθώντας τη λογική με την οποία επιλέγονται τα ονόματα για τα κινητά τηλέφωνα της.

Σύμφωνα με τον ίδιο το W7 είναι βασισμένο στο 4'' με AMOLED οθόνη Nokia X7, το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους 2 μήνες, ενώ το W8 θα βασίζεται στο Nokia N8 που κυκλοφόρησε την προηγούμενη χρονιά. Οι φήμες αναφέρουν πως όλα τα πρωτότυπα τηλέφωνα της Nokia περιλαμβάνουν επεξεργαστή Qualcomm, έπειτα από απαίτηση της Microsoft. Επιπλέον, το W7 εξωτερικά θα μοιάζει με το HTC Mozart, χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές στη μορφή του λειτουργικού συστήματος.

Οι αναλυτές υποστηρίζουν πως τα WP7 θα αυξήσουν το μερίδιο αγοράς τους μέσα στα επόμενα χρόνια, με την Nokia να δίνει επιπλέον ώθηση, αφού μέσα στο 2012 αναμένεται να διαθέσει περισσότερα από 10 μοντέλα που θα φέρουν το λειτουργικό σύστημα της Microsoft. Πως σας φαίνεται η ιδέα του N8 ή του X7 σε συνδυασμό με Windows Phone 7;

Σημ.: Το κινητό που απεικονίζεται στη φωτογραφία είναι το Nokia N8, μετά από επεξεργασία για να φαίνονται τα WP7.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.